Eat2Gather culinaire expeditie 5 X HORECATRENDS DIE DOOR CORONA EEN BOOST KREGEN

Culinaire expeditie – 5 x Horecatrends die door corona een boost kregen

Natuurlijk is de coronacrisis in veel opzichten een drama geweest voor de horeca- en evenementenbranche. Daar kunnen we niet omheen. Ook nu de regels langzaamaan versoepelen, de terrassen langer open mogen blijven en er voorzichtig over grotere evenementen en festivals wordt gesproken, valt er nog een behoorlijke inhaalslag te maken. Toch zijn er het afgelopen jaar ook geweldige initiatieven ontstaan. Er werden allerlei creatieve foodconcepten gelanceerd die hoogstwaarschijnlijk diep in een la waren blijven liggen als die vervelende pandemie niet was uitgebroken. De gastvrijheidsindustrie is veerkrachtig, zo blijkt maar weer eens. We zetten 5 horecatrends op een rijtje, die waarschijnlijk ook in het post-corona tijdperk een blijvertje zijn.

  1. Culinaire wandelingen

Als culinair organisatiebureau pur sang organiseert Eat2Gather al sinds 2007 culinaire wandelingen. Je zou kunnen zeggen dat we één van de eersten in Nederland waren die dit concept lanceerden. Tijdens de lockdown kregen die culinaire wandelingen een boost, want het bleek een originele én veilige manier om toch buiten de deur een vorkje te prikken, en bovendien werd de lokale horeca ermee gesteund. Restaurants, cafés en barretjes gaan stap voor stap weer open, maar wij voorspellen dat deze trend zich nog wel even voort gaat zetten, want het is coronaproof en ontzettend leuk om te doen – zeker nu de zomer in aantocht is. Het concept is simpel: je loopt een route langs de mooiste plekjes van de stad, maakt een aantal stops en geniet ter plekke van een heerlijk hapje of drankje bij één van de deelnemende restaurants. Zo heeft het fenomeen ‘walking dinner’ ineens een heel andere bijklank gekregen. Nieuwsgierig welke wandelingen je bij Eat2Gather kunt boeken? Naast horecawandelingen door de hoofdstad organiseren we het hele jaar door wildplukwandelingen in het bos en bierwandelingen met stops bij historische, Amsterdamse cafés. Je vindt HIER meer informatie.

  1. Private dining

Als de gasten niet naar onze restaurants kunnen komen, dan brengen we ons restaurant gewoon naar de mensen toe, moeten veel chefs al tijdens de eerste lockdown gedacht hebben. Zo ontstond dus de trend dat je in plaats van een pizzaatje, een complet 3-gangen diner van je favoriete restaurant thuisbezorgd kon krijgen. In plaats van je op te tutten voor een sjiek etentje buiten de deur, richtte je de woonkamer voor één avond in als restaurant en kon je toch nog genieten van een culinaire avond op topniveau. Inmiddels zijn we thuis restaurantje spelen een beetje zat: we willen weer op pad, op een terrasje zitten en genieten van de reuring die je alleen in een écht restaurant kunt ervaren. Toch voorspellen we dat private dining here to stay is. Dat kun je op verschillende manier vormgeven: ofwel je huurt een topchef in om thuis of op lokatie voor jou en een klein gezelschap te koken, ofwel je boekt een hotelkamer en organiseert daar een privé diner. Ook bij Eat2Gather kunnen we een private dinner bij jullie thuis, op kantoor of op een andere locatie voor jullie organiseren. Daarvoor werken we uitsluitend samen met de beste chefs van Nederland. Je leest er HIER meer over.

  1. Foodboxen

Het afgelopen jaar ontstond een ware hausse aan foodboxen – in verschillende soorten en maten, voor allerlei gelegenheden. Sommige topchefs waagden zich aan maaltijdboxen met daarin de lekkerste ingrediënten, niet zelden gecombineerd met een instructievideo waarmee je thuis een luxe diner in elkaar kon draaien. Ook kleinere culinaire pakketjes werden populair: van luxe chocoladeboxen tot een doosje streekproducten of zelfs een fles wijn die door de brievenbus past: allemaal feestelijke alternatieven nu we voorlopig nog niet in groten getale bij elkaar op bezoek mogen komen. Bij Eat2Gather hebben we eveneens een mooi aanbod aan culinaire verwenboxen, ideaal voor een online event, proeverij of zelfs een hybride bruiloft. Onze boxen zijn zorgvuldig samengesteld door voormalig, drievoudig sterrenchef Erik de Boer en zijn gevuld met allerlei heerlijke luxeproducten. Uiteraard maken we ook maatwerkboxen en verzorgen we zelfs fresh boxes. Je kunt onze verwenboxen HIER bestellen. 

  1. Horecawinkeliers

Menig horecabedrijf richtte hun restaurant het afgelopen jaar in als food shop, want dat mocht nog wel. Ze gingen een ruim aanbod aan lokale producten verkopen, zoals huisgemaakte jam, olijfolie, wijn, versgebakken brood, luxe gebakjes. Alles om niet stil te blijven zitten. Uiteraard zullen niet alle restaurants dit blijven volhouden, simpelweg omdat ze er geen ruimte voor hebben als straks de horeca weer helemaal opengaat. Maar toch zie je steeds meer ondernemers die een speciaal hoekje van hun zaak hier blijvend voor hebben ingericht. Het is dan ook een goed concept: als klant heb je het gevoel dat je aan het shoppen bent in een delicatessewinkel en als horecaondernemer verdien je wat bij, al is het druppel op de gloeiende plaat. 

  1. Online kookles

We zijn het afgelopen jaar met z’n allen massaal de keuken ingedoken. Om zelf te experimenteren met een exotisch recept, om eindelijk eens iets te proberen uit dat ene kookboek dat al jaren in de kast ligt te verstoffen, of om écht iets op te steken van een topchef. Virtuele masterclasses, digitale kooklessen, sterrenchefs met wie je via een livestream samen een driegangenmenu kookt, het bleek een enorme hit te zijn. Want hoe leuk is het om de culinaire kneepjes van het vak te leren van iemand die er écht verstand van heeft en jou stap voor stap begeleidt bij het koken? Het fijne is dat je zo’n kookles gewoon in het comfort van je eigen keuken kunt volgen. Gezellig om te doen met vrienden of tijdens een online bedrijfsuitje. Klik hier

 

 

 Sign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!

    Sign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!