Culinaire expeditie Eat2Gather culinaire tradities vasthouden of bewust veranderen

Culinaire expeditie – over culinaire tradities doorgeven of bewust veranderen

Eieren zoeken met Pasen, Oud & Nieuw vieren, een krentenwegge bij een geboorte of dat ene speciale recept van oma dat jaarlijks gegeten wordt tijdens het familiediner. Het zijn allemaal voorbeelden van tradities. Het woord traditie komt uit het Latijn; trádere, wat doorgeven, overhandigen en ter bewaring geven betekent. Een traditie is een gebruik of gewoonte die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven. Zo verbinden tradities ons niet alleen met elkaar, maar ook met ons verleden. Waarom hechten we ons zo aan tradities?

Als het om onze tradities gaat, nemen we ze vaak als vanzelfsprekend aan. We zijn immers gewend aan al die gewoonten en gebruiken. Toch is het goed om er af en toe bewust bij stil te staan, want tradities zijn belangrijker dat je misschien denkt:

  • Tradities geven ons een gevoel van verbondenheid en helpen ons ons verleden te begrijpen.
  • Ze dragen bij aan onze identiteit en helpen ons te ontdekken waar we vandaan komen.
  • Tradities brengen ons in contact met onze voorouders en maken duidelijk wat een bepaalde groep verbindt.
  • Lokale tradities kunnen een bron van trots zijn en laten zien wat ons uniek maakt.
  • Het koesteren van culturele tradities draagt bij aan het begrijpen en waarderen van diverse culturen.
  • Tradities brengen mensen samen en versterken de onderlinge band tussen die mensen.

 

Vooral in een wereld waarin alles snel verandert, is het belangrijk om de waarde van tradities te erkennen. Of het nu gaat om het doorgeven van een familierecept of het vieren van een eeuwenoud cultureel feest, tradities vormen een waardevol onderdeel van ons leven. het koesteren van tradities is mooi maar je kunt ook bewust nieuwe tradities creëren of tradities veranderen. Dus een nieuwe draai geven aan de stoof van oma kan een leuke afwisseling zijn, maar het gewoon zo houden zoals is… is ook heel wat waard.

Op zoek naar nieuwe culinaire tradities? Ook dan ben je bij Eat2Gather aan het juiste adres. Denk eens aan een jaarlijkse interactieve kookworkshop i.p.v. jullie familiediner. Drinken jullie altijd een glas champagne bij behaalde zakelijke doelen? Boek dan een keer een champagne proeverij. Werken jullie tegenwoordig veel thuis, start nu met het organiseren van jullie culinaire teamuitje elk kwartaal.

Check onze website en start nu jullie nieuwe culinaire traditie!Sign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!

    Sign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!