Eat2Gather culinaire expeditie EEN CULINAIRE ONTDEKKINGSREIS PER FIETS DOOR AMSTERDAM-NOORD

Culinaire expeditie – een culinaire ontdekkingsreis per fiets door Amsterdam Noord

Amsterdam-Noord is misschien wel één van de avontuurlijkste plekken van de stad, zeker op culinair niveau. Je vindt er allerlei tegenstellingen die wonderbaarlijk goed samengaan: het ene moment sta je in een hippe, urban bierbrouwerij, het volgende moment geniet je met een kopje koffie en lekker stukje taart van de fluitende vogeltjes op een romantisch terrasje middenin de weilanden. Of hoor je de golfjes tegen je fluisterbootje klotsen, terwijl je geruisloos door het schitterende Waterland vaart.

Nieuw in ons aanbod
Omdat we bij Eat2Gather altijd op zoek zijn naar leuke, originele arrangementen die je samen met collega’s of een groep vrienden kunt beleven, hebben we vanaf nu weer iets nieuws in ons aanbod: een culinaire fietstocht langs allerlei bijzondere plekken in Amsterdam-Noord en het romantische Landelijk Noord. Een sportief én gastronomisch groepsuitje dat je het liefst vandaag nog wil boeken – zeker nu de lente is losgebarsten.

Wat van dichtbij komt is lekkerder
Tijdens deze activiteit fiets je samen langs liefelijke en landelijk gelegen dorpjes ten noorden van Amsterdam, en pak je ook een deel mee van het industriële en innovatieve deel van de stad. Tussendoor proef je het culinaire aanbod van dit gebied. Zo start de tour bijvoorbeeld bij een rustig gelegen foodmarkt die allerlei verse, regionale producten aanbiedt, direct van de boer, de tuinder, de visboer, de slager en de bakker. Hun motto? “Wat van dichtbij komt is verser, dus lekkerder”, en daar kunnen we ons helemaal in vinden. Vervolgens staat er een ‘bike trough’ op het programma: je komt dan langs een automaat met verse producten op het erf van een zorgboerderij, gelegen in een prachtig fiets- en wandelgebied. Een perfecte plek om even je benen te strekken en een (biologisch) ijsje te eten. Van al dat fietsen krijg je trek, daarom kun je voor de lunch kiezen voor een idyllisch restaurantje of een romantische picknick op een fluisterbootje. Zie je het al voor je, op een zonnige lentedag?

Van urban wijnkasteel tot stoere bierbrouwerij
Ook het bekende, industriële deel van Amsterdam-Noord komt aan bod. De fietstocht doet een aantal plekken aan waar innovatieve, eigenwijze ondernemers hun passie uitvoeren, en dat allemaal in een wat rauwere omgeving waar nog niet alles netjes is aangeharkt. Daarbij kun je denken aan een kaasproeverij op een bekend plein in Noord, en een stadse wijnmakerij waar de professionele sommeliers en wijnmakers je met veel liefde rondleiden door hun ‘urban’ wijnkasteel. Of wat dacht je van een bierproeverij bij een stoere, eigenzinnig brouwerij? Kortom, een veelzijdig groepsuitje boordevol culinaire hoogtepunten en lokale producten. Eentje die je niet snel zult vergeten, omdat je je echt even toerist in eigen land voelt.

Praktische informatie
Deze tour is ongeveer 25 kilometer lang, en inclusief de stops beslaat het ongeveer 6 uur. Een perfect, dagvullend bedrijfsuitje dus. Wanneer niet al je collega’s een fiets hebben of je net iets minder zin hebt om lekker door te trappen, kunnen we natuurlijk elektrische fietsen of elektrische scooters voor jullie klaar laten zetten. Ook een uitkomst wanneer jullie buitenlandse gasten op bezoek hebben! Maatwerk is overigens ook mogelijk, zo kunnen we een fantastisch diner voor jullie organiseren op een landelijke locatie waar ‘boergondisch’ wordt gekookt. We vertellen je er graag meer over. Je kunt hier contact met ons opnemen of lees hier meer over deze culinaire beleving.Sign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!

    Sign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!