Eat2Gather Nienke Hylkema en Karien Olthof culinaire expeditie Maak kennis met onze nieuwe collega Nienke

Culinaire expeditie-Maak kennis met onze nieuwe collega Nienke

Eat2Gather groeit harder dan ooit! Daarom kwam Nienke Hylkema dit najaar ons team versterken. Speciaal voor de Culinaire Expeditie vroegen we Nienke – Hotello, foodie en verbinder  – naar haar culinaire favorieten. Maar eerst: wat vindt ze zo leuk aan werken bij Eat2Gather? Nienke: “Mijn functie bij Eat2Gather is superveelzijdig. Het bedrijf is sterk groeiende, en omdat er zo’n breed palet aan culinaire activiteiten wordt aangeboden is elke dag anders. Ook niet onbelangrijk: de werksfeer is ontzettend fijn en ik krijg echt de kans om mee te denken. Hiervoor werkte ik als recruitment consultant in de hospitality. Dat is een andere tak van sport, maar ik heb er wel veel ervaring opgedaan in sales, en moest ook veel regelen. Daar heb ik nu baat bij. Net als Karien ben ik afgestudeerd aan de Hogere Hotelschool, dus met die liefde voor F&B en gastvrijheid zit het wel goed.

Je werkt nu ruim drie maanden bij Eat2Gather. Waar ben je het meest trots op?
Onlangs kwam er een aanvraag binnen van een buitenlands bedrijf dat aanvankelijk alleen een lunch wilde tijdens hun bezoek aan Amsterdam. Toen ik met de dame sprak die het moest regelen, heb ik haar uitgebreid verteld over de vele mogelijkheden die we hebben, en ook dat we volledig maatwerk kunnen bieden. Uiteindelijk was ze zo enthousiast dat we een compleet op maat gemaakt programma van anderhalve dag hebben kunnen samenstellen, inclusief een bezoek aan het Grachtenmuseum, een Lekkernijenwandeling, een Kaas & Jeneverproeverij, een Midden-Oosterse lunch en een diner. Heel gaaf

En welk evenement maakte het meeste indruk?
Al vrij snel na mijn start  bij Eat2Gather stond er een groot evenement op de planning voor KPMG: we moesten een compleet culinair programma samenstellen voor een groep van 220 mensen. We hebben hen verdeeld over tien kleinere groepen die na de plenaire sessies allerlei culinaire activiteiten gingen doen, en steeds roteerden. Een barista workshop, een cocktailworkshop, een amuse-wedstrijd met in de jury twee topchefs, echt een enorme organisatie. Er moest natuurlijk veel voorbereid worden en op de dag zelf moesten we de ruimtes waar de plenaire sessies plaats hadden gevonden razendsnel ombouwen, maar dat ging allemaal perfect. Iedereen was hartstikke enthousiast. Alle puzzelstukjes vielen als het ware in elkaar.

Welk culinair uitje van Eat2Gather vind je zelf het leukst?
Dat is een lastige, want het aanbod is natuurlijk erg veelzijdig. Toch zijn er wel een paar die eruit springen. Ik woon al best een tijdje in Amsterdam, maar heb door de culinaire wandelingen die Eat2Gather organiseert de stad weer met hele andere ogen leren bekijken. Er is nog zoveel te ontdekken, te beleven en te proeven! Ook heel leuk vind ik de Wildplukwandeling, waarbij een gids je mee op ontdekkingsreis neemt in het bos en je alles vertelt over de mooie, eetbare producten die de wilde natuur te bieden heeft. Ik kwam thuis met een berg kastanjes. Daar heb ik een heerlijke soep van gemaakt.

Wat is je favoriete restaurant?
Zo’n ontzettend moeilijke vraag! Ik heb een hele lijst van restaurants die ik aan zou raden, maar waar ik heel graag kom is Cafe de Klepel in Amsterdam. Het knusse interieur, wisselende menu in combinatie met wijnen en vriendelijke mensen die een passie hebben voor horeca maakt het voor mij één van mijn favorieten. Ze zijn wel vaak helemaal volgeboekt, dus zorg ervoor dat je op tijd reserveert!

Wat is je favoriete kookboek?
Ik kook eigenlijk nooit uit kookboeken. Inspiratie haal ik vooral online of bij andere mensen. Ook wil ik graag zelf experimenteren in de keuken met verschillende smaken of stylen. Wat ik bijvoorbeeld een hele toffe bron van inspiratie vind is de app ‘Gronda’ waar culinaire masterminds technieken en recepten delen.

Wat is je lievelingsterras?
Als ik in de stad ben ga ik graag op het terras bij Hoppe zitten. Deze kroeg vind ik altijd bruisend en heel gezellig. Op warme zomerdagen zoek ik graag het terras van Vessel in de Houthavens op. Het terras direct aan het IJ ligt ‘s morgens in de zon en ‘s middags in de schaduw. Daarnaast vind ik Pacific in het Westerpark ook een leuke plek om te zitten, vooral ‘s avonds.

Het lekkerste broodje? 
Ik kan echt heel erg blij worden van een goede pantosti met ham en kaas. Zo eentje waarvan de strengen kaas blijven hangen als je een hap neemt. Echter: een wit bolletje met filet american en uitjes bij van Dobben zou ik ook zeker niet  laten staan.

Wat is je favoriete dessert? 
Kaasplank!

Ben je een goede kok? 
Ik heb een passie voor koken en vind het ontzettend leuk om creatief bezig te zijn met smaakcombinaties. Of dit mij een goede kok maakt zou iemand anders moeten beoordelen. Maar ik hoor zelden iemand klagen als ik gekookt heb.

Kaviaar of kroket?
Fine dining (kaviaar) is gaaf, en zou ik vaker willen ontdekken, maar ik ga liever eten bij een zaak waar ik meerdere keren per jaar kan aanschuiven, waar ik gegarandeerd ook heel erg lekker eten krijg, en ik een gezellige avond heb. Bijvoorbeeld een kwaliteitsbistro waar ze culinaire croquetten serveren.

Lekkerste drankje 
Ik kan ontzettend genieten van een glas zware rode wijn. Als je het over een cocktail hebt zou mijn favoriet een Old Fashioned zijn. En als we het hebben over alcoholvrij, dan drink ik graag limonade.

Waar kun je jou ‘s nachts voor wakker maken? 
Ik heb een ontzettende zwak voor ijs. Ik denk dat ik het ieder moment van de dag wel zou kunnen eten. Het liefst Ben & Jerry’s uit zo’n pot, in de smaak peanut butter cups.

Wat heb je altijd in je koelkast? 
Potjes met zwarte olijven, kappertjes en ansjovis. Dit zijn voor mij ingrediënten die zoveel smaak toevoegen aan gerechten, en die ik vaak gebruik.

Wil altijd nog een keer eten bij: 
Ook deze lijst is heel erg lang. Er zijn zoveel leuke of speciale/unieke restaurants waar ik graag naar toe zou willen. Zo ga ik graag eten bij Café Parlotte in de Jordaan. Ik heb hier nu zowel voor lunch als diner meerdere keren gegeten en elke keer kom ik weer heel graag terug en kan ik niet wachten wat ze presenteren.Sign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!

    Sign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!