Aukje Tinbergen team collega

Culinaire expeditie – Even voorstellen: Aukje Tinbergen

Sinds april ben ik met veel plezier onderdeel van het team van Eat2Gather. Na mijn studie Hotel Management in Maastricht wist ik al snel dat mijn hart ligt bij het organiseren van belevingen waarbij mensen, eten en sfeer samenkomen. De combinatie van culinair en organiseren is voor mij de perfecte mix en laat dat nu precies zijn waar Eat2Gather in uitblinkt.

Wat mij energie geeft? Samenwerken met enthousiaste collega’s, het neerzetten van memorabele momenten voor gasten en natuurlijk… lekker eten en drinken! Ik krijg er een kick van als alles klopt: van het eerste idee tot de laatste gast die tevreden de deur uitgaat.

Ik kijk ernaar uit om nog veel mooie culinaire events te organiseren en samen onvergetelijke ervaringen te creëren.

Wat ik verder leuk vind om te doen in mijn vrije tijd is reizen, koken, uiteten gaan en met vriendinnen leuke dingen doen. Met lekker eten en een goed glas wijn maak je mij al erg blij 😊.

Je werkt nu ruim 4 maanden bij Eat2Gather. Waar ben je het meest trots op?
In de afgelopen vier maanden bij Eat2Gather heb ik ontzettend veel geleerd. Van de fijne kneepjes van eventorganisatie tot het samenwerken met verschillende teams en leveranciers. Wat me trots maakt, is dat ik merk dat mijn kracht in het omgaan met mensen en het overzicht houden me nu al helpt om mooie resultaten neer te zetten. Vanuit mijn organisatie skills heb ik al bij meerdere events mogen bijdragen, van de voorbereidingen tot de uitvoering, wat me veel energie geeft!

En welk evenement maakte de meeste indruk?
Van alle evenementen die ik de afgelopen maanden heb mogen meemaken, heeft één kookworkshop in het bijzonder indruk op mij gemaakt. Dit was een workshop voor 80 personen op een externe locatie. Het voelde als een uitdaging om de locatie vanaf nul op te bouwen, het overzicht te behouden en alles in goede banen te leiden. Daarnaast werkten we met een groter team, wat het extra leuk maakte om te zien hoe iedereen samenwerkt en elkaar aanvult. Het gaf me veel energie om te ervaren dat we samen zo’n groot event succesvol konden neerzetten.

Welk culinair uitje van Eat2Gather vind je zelf het leukst?
Het is lastig om een favoriet culinair uitje te kiezen, want ik heb nog niet alle uitjes zelf mogen meemaken. Als ik nu moet kiezen, ga ik voor de Italiaanse kookworkshop, omdat ik enorm hou van de Italiaanse keuken. Daarnaast vind ik ook de wandelingen met proeverijen geweldig; je bent lekker buiten, ontdekt verschillende plekken in de stad en krijgt er ook nog mooie verhalen over de geschiedenis bij. Een perfecte combinatie van culinaire beleving en gezelligheid!

Wat is je favoriete restaurant?
Mijn favoriete restaurant kiezen vind ik lastig, want er zijn zoveel heerlijke plekken in Amsterdam. Als ik een paar favorieten moet noemen, dan zijn dat Toscanini, Trees, Cantine de Caron en De Zingende Zwaan. Stuk voor stuk plekken waar je heerlijk kunt eten en waar de sfeer minstens zo goed is als het eten zelf.

Wat is je favoriete kookboek?
Eigenlijk gebruik ik nauwelijks kookboeken, want tegenwoordig vind ik bijna alles wat ik zoek via social media. Als ik toch een kookboek erbij pak, dan is het vaak eentje van Ottolenghi, zijn recepten en smaakcombinaties inspireren me iedere keer weer.

Wat is je lievelingsterras?
Mijn favoriete terrassen zijn De Neef van Fred en Café Thuys. Dit zijn eigenlijk mijn vaste go to plekjes in de buurt om gezellig iets te drinken.

Het lekkerste broodje?
Het allerliefst haal ik een broodje bij JWO Lekkernijen. De service is hier altijd top en er hangt een fijne sfeer in de winkel. Bovendien is het aanbod enorm en kan je er ook nog andere heerlijke delicatessen kopen.

Wat is je favoriete dessert?
Ik ben eigenlijk niet zo’n enorme zoetekauw, maar als er affogato op het menu staat, kan ik die moeilijk weerstaan. Daarnaast ben ik groot fan van een goede kaasplank als dessert, daar kun je me echt blij mee maken.

Ben je een goede kok?
Ik hou erg van koken; voor mij is het echt een moment van ontspanning. Het liefst kook ik voor mijn vriendinnen en familie, en meestal krijg ik geen klachten. Dus ik denk dat ik best tevreden mag zijn over mijn kookkunsten.

Kaviaar of kroket?
Dan kies ik toch voor een kroket. Ik hou enorm van lekker eten, maar mijn voorkeur gaat meer uit naar bourgondisch genieten dan naar high-end dining. Als er een originele variatie op de klassieke kroket op het menu staat, kan ik daar zeker van genieten.

Lekkerste drankje?
Je maakt me het meest blij met een goed glas wijn of een lekkere bubbel. Als ik voor een cocktail ga, kies ik eigenlijk bijna altijd voor een Moscow Mule.

Waar kan je jou ’s nachts voor wakker maken?
Spaghetti vongole

Wat heb je altijd in je koelkast?
Eigenlijk altijd iets om het gerecht wat pit te geven zoals rode peper, chilivlokken of sriracha.

Wil altijd nog een keer eten bij:
Ik hoor de laatste tijd veel goede verhalen over restaurant Troef, daar zou ik graag binnenkort een keer willen eten. Daarnaast staat een omakase-ervaring bij Ken Sushi hoog op mijn lijstje. 

 

 



Sign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!

    Sign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!