top 5 Nederlandse Restaurants Amsterdam

Zin in een ouderwetse Hollandse pot, een typische ‘Hollandse’ rijsttafel of haute cuisine op Hollands niveau? Boek dan voor jou en gezelschap een tafel in één van deze vijf restaurants. Gezelligheid en een onvergetelijke smaakervaring gegarandeerd!

Moeders
De inrichting van Moeders is ultiem knus, met de sfeer van een Hollandse huiskamer. De tafels zijn gedekt met een gezellig allegaartje van verschillende glazen, bestek en servies. Tel daarbij op de ontzettend aardige bediening en menu’s met namen als Annie, Betty  en Corrie, en je voelt je direct helemaal thuis. Vergeet vooral niet een blik te werpen op de wanden, die vol hangen met foto’s van – je raadt het al – honderden moeders.

D’Vijff Vlieghen
Dit klassieke restaurant staat bekend om haar haute cuisine Hollandse maaltijden. De chef-kok heeft de culinaire historie van Nederland, die ook terugkomt in het interieur, als uitgangspunt genomen voor het menu en werkt uitsluitend met verse lokale producten, die op eigentijdse wijze worden verwerkt.

Greetje
Met zo’n oer-Hollandse naam mag Greetje natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Wanneer we gasten uit het buitenland op bezoek hebben, nemen we hen steevast mee naar dit op en top Hollandse restaurant. Ze geven een originele twist aan traditionele Hollandse gerechten, bereid met een knipoog naar de moderne tijd. De gerechten op de menukaart komen vaak uit vergeten kookboeken uit grootmoeders tijd.  Hier kun je gerust je hele familie, inclusief oma, mee naartoe nemen!

De Silveren Spiegel
De Silveren Spiegelis een sfeervol restaurant dat bekend om de mooie Hollandse gerechten die ze serveren en de rijke geschiedenis. Je geniet hier van een typisch Nederlands maaltje in een pand dat in 1614 werd gebouwd in opdracht van de rijke zeepfabrikant Laurens Janz Spieghel. De houten balken en Delfts blauwe tegeltjes zijn er nog getuige van. Hollandser kan bijna niet! Als het zonnetje schijnt, kun je heerlijk op het terras zitten.

Haesje Claes
Haesje Claes vind je in hartje Amsterdam, vlakbij het Spui. Het restaurant is gevestigd in maar liefst zes historische panden en geeft via spannende sluip-door-kruip-door routes toegang tot verschillende ruimtes, groot en klein. Daardoor is het perfect voor groepen! Het motto van Haesje Claes is “Van Kaantjes tot Kaviaar ” – voor ieder wat wils dus. Naast het vaste menu serveren ze de lekkerste specialiteiten van het seizoen, zoals wildgerechten, Zeeuwse mosselen, Nieuwe Haring en in deze periode: heerlijke asperges!Sign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!

    Sign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!