Eat2Gather w-EET-je hoe goede voeding energie kan stimuleren tijdens een vergadering?

w-EET-je hoe goede voeding energie kan stimuleren tijdens een vergadering?

w-EET-je hoe goede voeding energie kan stimuleren tijdens een vergadering?

Door gezond en voedzaam te eten voel je je energiek, kalm en geconcentreerd. Handig tijdens een vergadering. Hoewel het verleidelijk kan zijn om tijdens of voorafgaand aan een vergadering koekjes of andere zoete lekkernijen te eten, kan dit juist leiden tot vermoeidheid en concentratieproblemen. En dat wil je natuurlijk niet. Hoe je dat kunt voorkomen?

Daarom hieronder een aantal gezonde snacks, die ideaal zijn tijdens een overleg.

Granen: Deze zorgen ervoor dat het glucosegehalte in je bloed gestaag stijgt en je niet in één keer een gigantische piek krijgt. Hierdoor blijf je de hele dag alert, in plaats van dat je continu met ups en downs kampt.

Avocado’s: Ze bevatten enkelvoudig onverzadigde vetten die je helpen om je hersenen te voeden en de bloedcirculatie te verbeteren.

Eieren: Eieren bevatten lecithine, dat de productie van acetylcholine stimuleert, wat helpt om beter te concentreren en je geheugen te verbeteren. In het ideale geval moeten ze zacht of hardgekookt worden.

Vruchten en groenten sappen: Ze zitten vol met antioxidanten, vitaminen en mineralen die kunnen helpen bij een optimale hersenfunctie. Of zorg voor smoothies met rood fruit zoals bosbessen, aardbeien of bramen, want dit zijn voedingsbronnen met antioxidanten die je hersenen kunnen beschermen tegen cognitieve achteruitgang, waardoor je gefocust en mentaal energiek blijft op de lange termijn.

Noten: Cashewnoten een goede bron van L-tryptofaan, het aminozuur dat nodig is voor een gezonde serotonineproductie. Deze noten zijn daarom een perfecte snack om je te helpen je rustig en in control te voelen. Walnoten zitten boordevol omega 3. Dit verbetert de bloedcirculatie en zorgt voor meer zuurstof naar je hersenen. Maar ook hazelnoten, amandelen en zonnebloempitten zitten boordevol vitamine E, een belangrijke voedingsstof om je brein gezond te houden.

Donkere chocolade:  Is een geweldige bron van antioxidanten en bevat ook cafeïne, wat je een boost kan geven zonder de hyperactieve effecten van koffie. Hoe hoger het percentage cacaobestanddelen (en dus hoe puurder de chocolade), des te minder suiker er in de chocolade zit. Cacao kan er ook voor zorgen dat je een fijn en zelfs verliefd gevoel krijgt.

Nog een tip: plan je energieke lunch in een andere ruimte. Of ga even lekker naar buiten. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de Amsterdamse grachten. Onze unieke locatie in het hartje van Amsterdam maakt je vergadering zeker niet slaapverwekkend. Bekijk hier onze ruimtesSign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!

    Sign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!