05 May W-EET-JE wat de Nederlandse top 10 is qua kerstgerechten?
Posted at 12:47h
in Fun Food Facts
- Gourmetten
Dé Nederlandse kerstklassieker: samen kokkerellen aan tafel met kleine pannetjes.
Hollandse ingrediënten: aardappeltjes, paprika, champignons, ui, knolgroenten, rund- en varkensvlees. - Rollade (varken of rund)
Een traditionele publieksfavoriet tijdens het kerstdiner.
Hollandse ingrediënten: varkens- of rundvlees, winterpeen, pastinaak, prei. - Stoofpeertjes (Gieser Wildeman)
Zoet, zacht en nostalgisch — als bijgerecht of dessert.
Hollandse ingrediënten: stoofperen van Nederlandse boomgaarden. - Stamppot Deluxe (feestvariant op klassiek comfort food)
Een luxe kerstversie van oer-Hollandse kost, vaak met eendenborst, wild of paddenstoelen.
Hollandse ingrediënten: aardappel, boerenkool, zuurkool, winterpostelein, pastinaak. - Wildgerechten (zoals hert of ree)
Populair als hoofdgerecht voor wie met kerst echt wil uitpakken.
Hollandse ingrediënten: wild uit Nederlandse natuurgebieden, bietjes, kastanjechampignons. - Zalm of forel uit de oven
Vis is bezig aan een kerst-opmars en wordt vaak feestelijk bereid met kruiden en citrus.
Hollandse ingrediënten: Hollandse forel, venkel, dille, prei. - Biefstuk of rosbief met wintergroenten
Een klassieker die luxe oogt, maar vertrouwd voelt.
Hollandse ingrediënten: rundvlees uit eigen land, spruitjes, schorseneren, aardappels. - Soep vooraf — denk aan pompoen, bospaddenstoel of knolselderij
Een warme starter die de toon zet voor de avond.
Hollandse ingrediënten: pompoen, knolselderij, ui, winterprei, kastanjechampignons. - Kaasplank (Nederlandse selectie)
Steeds vaker een alternatief voor dessert of als afsluiter bij wijn.
Hollandse ingrediënten: Reypenaer, Oude Beemster, geitenkaas uit de regio, noten en stroop. - Kerstdesserts met Hollands fruit
Stoofpeer crumble, appeltaart, tarte tatin of hangop met winterfruit.
Hollandse ingrediënten: appels, peren, honing, zuivel, walnoten.
Eat2Gather heeft een heerlijk Nederlands menu voor jouw internationale gasten als kerst kookworkshop. Denk aan een klassieke Nederlandse borrelplank, stoofvlees, een tarte tatin van witlof en home made appeltaart. Vraag vrijblijvend bij ons een offerte aan met al onze menu’s.