Eat2Gather wEETje wat de smaak van vroeger is? Appeltaart

w-EET-je wat de smaak van vroeger is?

De versgebakken appeltaart van je oma, het brood van je moeder dat net uit de oven komt of die geurige stoofschotel die je at tijdens de eerste vakantie met je partner. Geuren en smaken van vroeger kunnen we ons nog vaak feilloos herinneren. En dat niet alleen, want de herinneringen roepen vaak ook heel sterkte emoties op. Hoe dat komt? Dat zochten we voor je uit!

Geuren, smaken, geluiden, het zijn allemaal prikkels die je hersenen ontvangen via je zintuigen. Deze prikkels, of informatie onthoud je doordat je hersenen verbindingen leggen tussen je zenuwcellen (je neuronen). Hierdoor ontstaat een heel netwerk aan van neuronen, op veel verschillende plaatsen in je hersenen. Het ‘centrum’ geur ligt in je hoofd dichtbij het ‘centrum’ emotie. Door deze korte lijntjes kunnen bepaalde geuren dus bijzondere emoties bij je oproepen. En zo smaakt een zelfgebakken appeltaart dus altijd lekkerder dan die uit de supermarkt.

Wil jij ook de smaken van vroeger vastleggen in een familie kookboek? Check dan hier de mogelijkheden over het maatwerkkookboek wat we voor jouw familie kunnen maken.

Wil je met de collega’s ook een keer taarten bakken of decoreren? Boek dan een patisserieworkshop of taartenworkshop bij Eat2Gather.

 Sign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!

    Sign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!