Eat2Gather wEETJe wat ze als kerstdiner in Australie serveren?

w-EET-je wat er in Australie als kerstdiner geserveerd wordt?

Als je aan een typisch kerstdiner denkt, dan is de kans groot dat je een visioen krijgt van zo’n dampende, gevulde kalkoen uit de oven. Of van gourmetten, dat kan natuurlijk ook – dat gehannes met die kleine pannetjes is namelijk dé culinaire kersttraditie van Nederland. In Australië pakken ze dat anders aan. Verrassend genoeg is het daar traditie om een seafood platter op tafel te zetten. Dus niks geen klassiek braadstuk, maar King Prawns, kreeft en sint-jakobsschelpen. Good on ya mate!

Tip 1: Zie jij het wel zitten, zo’n Aussie kerstmaaltijd? Trek een frisse, gekoelde fles bubbels open voor de ultieme combinatie. Maak het extra feestelijk en doe een bevroren framboosje in je champagneflûte!

Tip 2: Liever zin in een cocktail? VerKERST je gin tonic en garneer met kaneel, steranijs en sinaasappel.

Tip 3: Je kunt natuurlijk helemaal losgaan in de Bijenkorf en de meest hysterische, peperdure kerstdecoratie kopen, maar je kunt ook lief zijn voor je portemonnee en zelf iets moois maken van de kersttafel. Wat dacht je van takjes rozemarijn die je ombuigt en als servetring gebruikt? Zelfgemaakte kerstkransjes in de boom hangen met een mooi lint? Kerstballen op een schaal midden op tafel doen het ook altijd goed!

Tip 4: Als je dan toch bezig bent, is het ook een idee om zelf menukaartjes te maken op mooi, geschept papier. Leuk om te doen als het koud is buiten.

Tip 5: Bij een mooi kerstdiner horen mooie wijnen. In de Culinaire Expeditie van maart dit jaar delen topchef Erik de Boer en de bekende vinoloog Wieger Roelevink hun favorieten. Inspiratie nodig? Je leest het hierSign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!

    Sign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!