Eat2Gather 5 x waarom kookworkshops een goed idee zijn

Culinaire Expeditie – 5 x waarom kookworkshops een goed idee zijn

Lekker samen koken met collega’s of vrienden, bijvoorbeeld om een succesvol jaar af te sluiten, een jubileum te vieren of gewoon als bedrijfs- of familieuitje? Een kookworkshop is een ongedwongen en gezellige manier om een bijzondere avond samen door te brengen. Je steekt er wat van op en tijdens het bereiden van de verschillende gerechten leer je elkaar als team van een andere kant kennen. Wil jij binnenkort een culinaire beleving organiseren? We zetten vijf redenen voor je op een rijtje waarom een kookworkshop een goed idee is.

Je leert samenwerken als team
Een kookworkshop is een perfect teambuildingsuitje. Ook wanneer er in jouw team mensen zitten die wellicht wat minder met koken hebben, zullen jullie verrast zijn door de positieve energie die er op zo’n avond ontstaat. Bovendien leer je elkaar op een ongedwongen manier beter kennen. Ben je resultaatgericht, taakgericht of detailgericht? Ga je voor de gezellige avond of “moet je” voor je werk? Hoe je ook in elkaar steekt, tijdens een workshop ontstaat altijd een vorm van samenwerking. Geen zorgen als er deelnemers zijn met verschillende achtergronden, motivatie of gedragsstijlen: dat zorgt juist voor dynamiek. De veelzijdige onderdelen van het koken, maar ook het gezamenlijk tafelen en opruimen zorgen vaak heel organisch voor een onderlinge structuur en taakverdeling. Omdat jullie moeten samenwerken om tot een eindresultaat te komen, ontstaat er een groepsgevoel en verantwoordelijkheid voor het eindresultaat.

Het zorgt voor verdieping
Soms ben je als organisatie op zoek naar een teambuilding activiteit die leuk is om samen te doen, maar ook een bepaalde diepgang heeft. Hoe zijn de rollen verdeeld binnen het team? Zijn het altijd dezelfde mensen die het voortouw nemen of is het gelijk verdeeld? Door samen te koken borrelt als vanzelf naar boven hoe een team functioneert, waar de kracht én de uitdagingen liggen.  Om het maximale uit zo’n kookworkshop te halen, werkt Eat2Gather o.a. samen met trainer/coach Ernst van Egteren, die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend op het gebied van teameffectiviteit en communicatie. Hij weet als geen ander hoe je als team kunt gaan vliegen. Daarbij kijkt hij met name naar de manier waarop jullie met elkaar omgaan en hoe de rollen zijn gestructureerd. In zo’n compleet andere setting kunnen daar verrassende conclusies uitkomen. Dat hangt natuurlijk af van de doelen die jullie van te voren hebben gesteld en de verwachtingen die jullie hebben van een kookworkshop. Wat willen jullie eruit halen? Een gezellige avond met feedback waar je echt wat aan hebt? Helemaal de diepte in, met  voorgesprekken en interessante oefeningen? Dat is allemaal mogelijk. Waar je ook voor kiest, een kookworkshop is een inspirerende manier om de kracht van het team verder te versterken en jullie onderlinge effectiviteit te vergroten.

Het stimuleert je creativiteit
Kookworkshops bieden je de mogelijkheid om in creatieve werkvormen anders naar zaken te kijken of mee om te gaan. Natuurlijk krijg je uitgebreide instructies van de chef die de kookworkshop begeleidt, maar er is voldoende ruimte voor jullie eigen ideeën en oplossingen. Daarnaast leer je je vrienden of collega’s van een andere kant kennen, waardoor het bij uitstek geschikt is om je te laten inspireren door de andere deelnemers. Daarbij komt ook dat onze kookworkshops altijd worden georganiseerd op bijzondere locaties in en rondom Amsterdam: van een intieme, knusse kookstudio tot een grote keuken met een industrieel karakter. Ook de locatie draagt dus bij aan een hoge ‘fun-factor’ bij de groep.

Het is gezellig
Samenwerken door samen te koken, in een totaal andere ambiance, zorgt voor een ontspannen sfeer en is gewoon erg gezellig. Daarbij maakt het niet zoveel uit of je nou met een klein groepje bent of een kookworkshop voor een grote groep organiseert: niemand zag zich vervelen. Als het eindresultaat op tafel staat, dan is er alle tijd om gezamenlijk na te praten met een goed glas wijn.

Je leert een nieuwe keuken kennen
Het leuke aan een kookworkshop is natuurlijk ook dat je een nieuwe keuken leert kennen of aan de slag gaat met gerechten die je zelf misschien niet zo snel op tafel zou zetten. Je komt achter bijzondere kooktechnieken en proeft verrassende smaakcombinaties. Eat2Gather werkt met een team van koks en kookworkshop begeleiders, die precies weten hoe ze jou en je groep op een laagdrempelige manier een bijzondere avond kunnen laten beleven. Daarbij gaat het niet alleen om het luisteren, maar gaan jullie actief aan de slag, waarbij er voldoende ruimte is voor eigen inbreng en aanpak.

Eat2Gather regelt het voor je!
Eat2Gather organiseert al meer dan twaalf jaar kookworkshops voor bedrijven en particulieren. Op mooie externe locaties zoals kookstudio’s, maar ook buiten in het bos of bij jullie op kantoor. Als gezellig bedrijfsuitje of als onderdeel van een uitgebreid programma waarbij er een coach aan te pas komt. Alles is mogelijk. Bel of mail ons voor een passend voorstel, we helpen je graag verder!Sign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!

    Sign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!