Culinaire Expeditie – Hoe leer je vliegen als team?

Soms ben je als organisatie op zoek naar een teambuilding activiteit die leuk is om samen te doen, maar ook een bepaalde diepgang heeft. Hoe zijn de rollen verdeeld binnen het team? Hoe wordt er gecommuniceerd en is dat effectief? Hoe zit het met de uitvoering van de verschillende taken? Zijn het altijd dezelfde mensen die het voortouw nemen of is het gelijk verdeeld? Best interessant om achter te komen. Hoe? Door samen te koken bijvoorbeeld. In de keuken borrelt als vanzelf naar boven hoe een team functioneert, waar de kracht én de uitdagingen liggen. Hoe gaan jullie met tegenslagen om (“Help, de saus is gaan schiften!”). Hoe vieren jullie successen? (“Yes, we hebben met z’n allen mooi even een vijf-gangen diner op tafel gezet.”). Het fornuis als metafoor voor de vergadertafel. Je zult verbaasd zijn hoeveel je daarvan kunt leren.

Hoe ga je vliegen als team?

Eat2Gather organiseert al meer dan tien jaar kookworkshops voor bedrijven. Op mooie externe locaties zoals kookstudio’s, maar ook buiten in het bos of bij jullie op kantoor. Als gezellig bedrijfsuitje of als onderdeel van een uitgebreid programma.

Om het maximale uit zo’n kookworkshop te halen, werkt Eat2Gather o.a. samen met trainer/coach Ernst van Egteren, die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend op het gebied van teameffectiviteit en communicatie. Hij deelt onze passie voor lekker eten en koken en weet als geen ander hoe je als team kunt gaan vliegen. Daarbij kijkt hij met name naar de manier waarop jullie met elkaar omgaan en hoe de rollen zijn gestructureerd. In zo’n compleet andere setting kunnen daar verrassende conclusies uitkomen.

Ongedwongen sfeer, fijne setting

Samen met Eat2Gather kan Ernst jouw bedrijf of organisatie helpen bij het bijsturen van bijvoorbeeld jullie interne communicatiestrategie. Dat hangt natuurlijk af van de doelen die jullie van te voren hebben gesteld en de verwachtingen die jullie hebben van een kookworkshop. Wat willen jullie eruit halen? Een gezellige avond met feedback waar je echt wat aan hebt? Helemaal de diepte in, met voorgesprekken en interessante oefeningen? Dat is allemaal mogelijk. Waar je ook voor kiest, een teambuilding kookworkshop is een mooie en inspirerende manier om de kracht van het team verder te versterken en jullie onderlinge effectiviteit te vergroten. Op een ongedwongen manier en in een prettige setting. Een topcombinatie denken wij zo.Sign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!

    Sign up for our montly newsletter and never a miss a thing about our culinary activities!