Basilicum

Wat is het? Basilicum is een heerlijk aromatisch kruid met een zoete kruidige zeur. Oorspronkelijk komt het uit Zuidoost-Azië en Afrika, maar inmiddels niet meer weg te denken uit de Italiaanse keuken en wordt Thaise basilicum veel gebruikt in de Aziatische keuken. Je herkent basilicum aan zijn frisse smaak en wordt gebruikt als smaakmaker in pasta’s, pizza’s, sauzen en curry’s.

Tip: Gedroogde basilicum geeft z’n smaak pas echt goed af als je ‘m de tijd gunt, dus voeg ’m al vroeg in het kookproces toe, eerder dan je gewend bent bij verse basilicum

w-EET-je: Basilicum wordt ook wel “koningskruid” genoemd, omdat de naam afkomstig is van het Griekse woord voor “koning” en verwijst naar vroeger, toen de plant werd gebruikt bij koninklijke rituelen.

Recept Basilicum: basilicum een smaakmaker die goed past in de Italiaanse keuken. Meng 4 el gedroogde basilicum, 50 gram geraspte Parmezaan, 40g pijnboompitten, 1 teentje knoflook en 100 ml olijfolie. Meng dit goed door en je hebt je zelfgemaakte pesto in huis!



Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!