Tijm

Wat is het? Tijm is een kruidig plantje met kleine blaadjes en een heerlijke, hartige geur. Oorspronkelijk groeit het rond de Middellandse Zee, waar het al eeuwenlang wordt gebruikt in de keuken en als geneeskrachtig kruid. Tijm heeft een warme, aardse smaak met een vleugje citroen past het ideaal bij vlees, groenten, aardappels of in soepen en stoofpotten.

Tip: voeg tijm op het einde van een kookproces toe voor een subtiele smaak of laat het lekker meekoken voor een diepere, vollere smaak.

w-EET-je: de oude Grieken gebruikten tijm als symbool van moed en kracht. Romeinse soldaten namen zelfs een bad met tijm voor ze ten strijde trokken voor een extra porties zelfvertrouwen!

Recept met tijm:

Geef aardappels een kruidige twist! Meng 2 el gedroogde tijm met olijfolie, 1 geperste knoflookteen, peper en zout. Schep door de gekookte krieltjes en rooster ze goudbruin in de oven. Simpel, maar vol smaak 😉



Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!