Eat2Gather smaakmaker Jasmijn thee. Dragon pearls. Jasmijn thee en afvallen.

Jasmijnthee

Wat is het? Jasmijnthee is de combinatie van theebladeren met jasmijnbloesems-, of knoppen. Het wordt zowel in zwarte, witte en groene thee vermengd, maar groene thee met jasmijn is veruit het populairst. Tijdens de productie wordt de thee gedroogd, samen met de verse bloemen. Die worden dagelijks vervangen — tot wel zeven keer, voor de meest exclusieve en naar jasmijnplant geurende thee.

Tip! Groene jasmijnthee helpt je om gewicht te verliezen. De groene theebladeren zorgen er onder meer voor dat je metabolisme versnelt, zelfs wanneer je in rust bent! Met een sneller metabolisme worden voedingstoffen sneller afgebroken, waardoor je gemakkelijker gewicht kan verliezen. De jasmijn is van nature lichtzoet, dus geen extra zoetmaker nodig.

w-EET-je: Sluit een romantisch diner af met een kopje jasmijnthee. De gedroogde bloem zou een sterk afrodisiacum zijn.

Recept: Bij sommige jasmijntheesoorten worden tijdens het drogen de bloemblaadjes in de theebladeren gerold. Je krijgt dan hele schattige theekogeltjes (dragon pearls): als je deze in het water doet komen ze langzaam los van elkaar. Gebruik dus vooral een doorzichtige theepot om dit proces te kunnen bekijken, want het ziet er magisch uit! Tijdens onze Chinese en Japanse theeceremonie leer je veel over thee.Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!