Eat2Gather logo koken met sterrenchefs Tasting Games

PERSBERICHT Live koken, proeven en quizzen met sterrenchefs in je eigen keuken

Eat2Gather koken met sterrenchefs. Koken, proeven en quizzen Tasting games

Culinair organisatiebureau Eat2Gather en The Tasting Games lanceren op vrijdag 5 februari Koken Met Sterrenchefs. Dit zijn livestream kookworkshops met topchefs uit heel Nederland, gecombineerd met een spannend spelelement. Deelnemers leren vanuit hun eigen keuken een fantastisch driegangenmenu te bereiden, terwijl zij tussendoor een culinaire quiz spelen tegen andere deelnemers. Wilco Berends (De Nederlanden), Erik van Loo (Parkheuvel) en Egon van Hoof (MOS Amsterdam) hebben hun medewerking al toegezegd.Koken als een pro onder leiding van jouw favoriete sterrenchef, je woonkamer omtoveren tot sfeervol restaurant en ondertussen met andere foodies in Nederland de strijd aangaan? Dat kan met Koken Met Sterrenchefs, een combinatie van een online kookworkshop en een culinaire pubquiz, die via The Tasting Games-app gespeeld wordt.

Live tips
“Het vergt even een andere mindset,” zegt Karien Olthof-de Boer, eigenaresse van Eat2Gather, “maar een kookworkshop en een kennisspel spelen blijkt ook op afstand een schot in de roos. Leuk om te doen met je geliefde, gezin, vrienden, kookclub of collega’s. Bovendien, hoe vaak krijg je de kans om live tips en tricks te krijgen van een sterrenchef, gewoon in je eigen keuken?”
Het concept komt uit de koker van culinair organisatiebureau Eat2Gather.  Olthof-de Boer: “Al veertien jaar organiseer ik culinaire bedrijfsuitjes op het hoogste niveau, waarbij ik mensen met elkaar verbind door samen te koken. Vanwege corona is dit lastig geworden, en zo kwam ik op dit online alternatief. Frank van Oirschot van The Tasting Games, tevens CEO van EMG, had hier oren naar en nu zetten we dit samen zetten we dit concept nu in de markt in combinatie met een Tasting Game.”

Win een diner voor twee
De kookworkshop is beschikbaar via livestream en de quiz is beschikbaar via de The Tasting Games-app. Het werkt als volgt: de ingrediënten voor de workshop worden thuisbezorgd in een Fresh Box, je dekt je tafel en op het afgesproken tijdstip start de livestream. Deelnemers maken kans op een diner voor twee in het restaurant van de desbetreffende chef, uiteraard zodra de maatregelen dit weer toelaten. Ga naar https://eat2gather.nl/agenda/ voor meer info. Of koop direct tickets op http://www.kokenmetsterrenchefs.nl

Chefs uit heel Nederland
Het idee is dat straks dertien sterrenchefs uit heel Nederland een kookworkshop verzorgen. Wilco Berends van restaurant De Nederlanden (Utrecht), Erik van Loo van Parkheuvel (Zuid-Holland) en Egon van Hoof van restaurant MOS Amsterdam (Noord-Holland) nemen de eerst drie kookworkshops voor hun rekening. De overige namen worden de komende weken onthuld.
De eerste workshop start op 5 februari 2021, daarna is wekelijks een andere chef aan de beurt. De kookworkshop duurt van 17.30 tot 20.00 uur. Kosten: vanaf 59,95 euro p.p. (minimaal te boeken voor 2 personen).

Over Tastings Unlimited
The Tasting Games is een idee van Tastings Unlimited in samenwerking met EMG. De oprichters zijn fijnproevers en hebben hun eigen liefhebberij omgezet in een combinatie van gameplay en proeven. EMG ontwikkelt al meer dan 10 jaar wereldwijd websites en apps waarmee tv-kijkers thuis mee kunnen spelen, zoals America’s Got Talent, The Voice en Top2000. Meer informatie: www.thetastinggames.nl

Over Eat2Gather
Eat2Gather is een culinair organisatiebureau in Amsterdam, dat in 2007 werd opgericht door Karien Olthof-de Boer. Het bedrijf is gespecialiseerd in culinaire evenementen, kookworkshops, teambuilding en bedrijfsuitjes, waarbij het doel is om mensen met elkaar te verbinden door middel van samen koken, eten, drinken en proeven. Op locatie, maar nu ook online. Meer informatie: www.eat2gather.nlSchrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!