Eat2Gather smaakmaker steranijs. anijszaad

Steranijs

Wat is het? De zaden en vruchten van anijs en steranijs worden veel in de Aziatische keuken gebruikt, bijvoorbeeld in dranken, thee, sauzen en marinades. Er is echter wel een verschil tussen die twee: anijszaad is een kruid uit de schermbloemenfamilie, waar ook dille, peterselie, koriander en venkel toe behoren. Steranijs komt van een boom en is dropachtiger van smaak. Het is een bestanddeel van het bekende Chinese vijfkruidenpoeder, dat bestaat uit kaneel, steranijs, peper, venkel en kruidnagel.

Tip! Als je een gerecht een intense steranijssmaak wilt geven, gebruikt dan meer blaadjes dan zaadjes. De blaadjes hebben veel meer smaak.

w-EET-je: Steranijs groeit aan een kleine groene boom. Daarvan is niet alleen de aromatische vrucht eetbaar, ook van de bladeren wordt een aromatische olie gemaakt die je kunt gebruiken bij het koken of een kookworkshop.

Recept Steranijs als slaapmutsje; laat wat steranijs trekken in je mok hete melk en je zult heerlijk slapen.



Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!