Chocolade Proeverij

Proef je het oerwoud? Een vleugje citrus, banaan en misschien zelfs bladeren? Een ding is zeker, zo intens proefde ik chocolade nog nooit. Hoe maak je van een rauwe cacaoboon, dé smaakbepalende grondstof voor chocolade, een heerlijk eindproduct? Tijdens deze proeverij worden alle fasen van het chocolade maken uitgelegd aan de hand van het zogenaamde bean-to-bar proces. Natuurlijk krijg je ondertussen ook meer dan genoeg lekkers te proeven. Wat dacht je bijvoorbeeld van cacao bier of chocolade thee getrokken van de velletjes van de geroosterde cacaobonen?

De basis voor alle chocolade producten die we deze middag te proeven krijgen is de rauwe Dominicaanse cacaoboon die zijn oorsprong vindt in het Caribisch gebied. De bonen worden ingekocht bij relatief kleine plantages die oogsten van superieure kwaliteit leveren. Vervolgens worden de rauwe bonen op locatie bewerkt tot een eindproduct, waarvan je tijdens de proeverij allerlei varianten te proeven krijgt.

Chocolade met zeezout, bonbons met sinaasappel en karamel en ga zo maar door. De mogelijkheden om te variëren met chocolade blijken zeer verrassend en gelukkig weten ze hier daar wel raad mee.

Naast chocolade wordt er hier ook fantastisch ambachtelijk ijs gemaakt. Ga niet weg voordat je het Siciliaanse citroenijs hebt mogen proeven! En als je er dan toch bent vraag dan meteen naar het verhaal achter dit ijs, want dat is minstens zo bijzonder!
De chocoladeproeverij duurt gemiddeld zo’n 30 minuten en zowel geschikt voor kleine als grotere groepen.Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!