Eat2Gather food walk Amsterdam

Culinaire expeditie – Dit is de leukste foodwalk van Amsterdam

Wie had ooit gedacht dat wandelen uit zou groeien tot volkshobby nummer één in Nederland? Maar omdat er tijdens de lockdown weinig viel te beleven en we het thuiszitten soms wel een beetje zat waren, trokken we er massaal op uit. Naar de stranden, de bossen, de stadsparken. Onze stappentellers maakten overuren, er ontstond een hausse op comfortabele wandelschoenen, talloze wandelroute-apps werden er gedownload.

Ook ontstond er een andere trend: de foodwalk. Enerzijds omdat dit het dichtst bij een restaurantervaring kwam, anderzijds om de lokale horeca te ondersteunen.

Wat mij betreft is wandelen en proeven een topcombinatie. Dat wist ik al langer, want Eat2Gather organiseert al sinds Karien het bedrijf in 2007 oprichtte de leukste culinaire reizen door de stad: een historische bierwandeling bijvoorbeeld, of de Culinaire Wereldtour waarbij je kennismaakt met het wereldse, gastronomische aanbod in Amsterdam. Deze wandelingen worden meestal begeleid door gidsen die de stad op hun duimpje kennen, en worden vaak geboekt als bedrijfsuitje of als populaire incentive met (buitenlandse) zakenrelaties.

Nu heeft Eat2Gather dus ook haar eigen foodwalk, die je geheel op eigen houtje kunt doen in kleine groepjes. Tijdens de Eat2Gather Foodwalk maken jullie aan de hand van een handig routekaartje verschillende stops bij de leukste restaurants van Amsterdam.  Daar genieten jullie van een hapje en een drankje, om vervolgens weer verder te wandelen. Een originele manier om de stad te ontdekken! Deze foodwalk onderscheidt zich doordat er een historisch tintje aan is gekoppeld; al wandelend kom je meer te weten over de gebouwen en bezienswaardigheden waar je langs komt. Je krijgt dus niet alleen allerlei heerlijks te proeven, je steekt er ook nog wat van op! Ook is het mogelijk om Eat2Gather een maatwerk foodwalk te laten samenstellen voor jullie gezelschap.

Zo organiseerde Eat2Gather onlangs een op maat gemaakte foodwalk voor een groot advocatenkantoor, waarbij de collega’s werden onderverdeeld in kleinere groepjes. De wandeling leidde langs verschillende locaties, variërend van de klassieke, eerlijke Franse keuken tot een vegan restaurant van topniveau, en een restaurant waar klassiekers in een modern jasje worden gestoken.

De gerechtjes variëren per tour en zijn afhankelijk van het seizoen en de verkrijgbaarheid van de ingrediënten. Een greep uit de heerlijke hapjes die de afgelopen weken op het menu stonden: corvina met gepofte paprika en een crème van zuring; eendenborstfilet met piccallily, aubergine en bramenjus; softshell krab met mangochutney en Thaise salade; filodeeg wrap met asperge, serranoham, parmezaan en een crème fraîche dip; een taco van lamsschenkel met doperwt en chipotlesaus.

In ieder restaurant wordt een bijpassend glas wijn of alchoholvrij alternatief geserveerd. Uitermate geschikt voor fijnproevers dus! Wil je meer weten over de Eat2Gather Foodwalk? Je kunt HIER contact opnemen met Eat2Gather, ze vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Overigens is het ook mogelijk om de tour in Rotterdam, Utrecht of Den Bosch te doen.Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!