Eat2Gather's zomerse cocktailrecepten

Culinaire expeditie – Eat2Gather’s zomerse cocktail recepten

Onlangs organiseerde Eat2Gather een zonnig event voor 80 gasten, waarbij de groep werd onderverdeeld in twee teams. Het ene team kreeg een barista workshop, het andere team ging onder leiding van onze vakkundige mixologist cocktails shaken. Een groot succes! Wil jij nou ook alle ins en outs van het cocktail shaken leren? Dan kun je natuurlijk onze cocktail workshop boeken (vanaf 15 personen). Om alvast in de stemming te komen vind je hieronder onze top 5 van de lekkerste cocktailrecepten voor deze zomer, zodat je alvast thuis aan de slag kunt. Proost!

Moscow Mule
De Moscow Mule is met recht een klassieker, die overigens niet uit Rusland komt, maar in 1941 werd bedacht door de Amerikaanse producenten van respectievelijk een wodka- en een gemberbiermerk, in samenwerking met een koperfabrikant. Vandaar dat je deze heerlijke cocktail standaard serveert in de inmiddels bekende koperen beker. Natuurlijk smaakt ‘ie er niet minder op in een normaal glas, maar toch…het ziet er wel extra hip uit zo, en door het materiaal blijft het drankje langer koud. Nog even over die naam: Moscow verwijst natuurlijk naar de wodka (typisch Russisch) en mule is een ouderwetse term voor gemixte dranken met gember, citrusvrucht en een sterke drank. Daardoor krijgt je cocktail een lekkere ‘kick’.

Ingrediënten
½ limoen
40ml wodka
90ml gingerbeer
1 dash angostura

Bereiding
Vul de koperen beker met crushed ice
Voeg de wodka toe
Voeg het limoensap toe
Vul de beker tot aan de rand met gembierbier
Voeg een paar druppels angostura toe
Even roeren en garneren met een schijfje limoen en munt

 

Pina Colada
Als je je ogen sluit, waan je je op een tropisch eiland wanneer je deze cocktail drinkt. Helemaal als je ‘m serveert in een kokosnoot! Het is misschien wel de meest populaire vakantiecocktail ter wereld en wij snappen wel waarom. Zo simpel maar zo lekker!

Ingrediënten
40ml witte rum
15 ml kokosmelk
90 ml ananassap

Bereiding
Vul een shaker met 1/3 ijsblokjes
Voeg het ananassap, de kokosmelk en de rum toe
Stevig shaken
Uitserveren in een mooi glas (of kokosnoot)
Garneren met een stukje ananas en om het helemaal af te maken met zo’n kitscherig cocktailkersje

 

Cosmopolitan
De Cosmopolitan ontstond in de jaren ’30, beleefde een comeback in de jaren ’70 en werd opnieuw immens populair in de jaren ’90 doordat Carrie Bradshaw en haar vriendinnen dit stijlvolle roze drankje vaak bestelden in de tv serie ‘Sex and the City’. De naam verwijst naar New York, een stad die net zo iconisch is als deze cocktail.

Ingrediënten
30ml wodka
20ml triple sec
50ml cranberrysap
¼ limoen

Bereiding
Zet eerst je cocktailglas (bij voorkeur een martiniglas) even in de vriezer of vul met ijsklontjes. Vul een cocktailshaker met de ijsblokjes en alle ingrediënten.
Schud flink, totdat alles goed gekoeld is.
Giet het drankje (zonder ijs) in het gekoelde martiniglas. Serveer met een limoenschijfje of gekrulde sinaasappelschil.

 

Dark ’n Stormy
De naam van deze cocktail doet je misschien denken aan de herfst, echt zo’n drankje dat je gezellig bij de open haard drinkt. Toch is ‘ie lekker verfrissend dankzij de limoen en bovendien komt deze creatie uit Bermuda: een behoorlijk exotische plek. Wat ons betreft kan de Dark ’n Stormy dus in ieder seizoen! Deze cocktail ontleent haar naam overigens aan de donkere laag die ontstaat wanneer je de bruine rum toevoegt.

Ingrediënten
½ limoen
40ml bruine rum
90ml gingerbeer
1 dash angostura

Bereiding
Vul een longdrinkglas met ijsblokjes.
Giet er het sap van een halve limoen over
Vul het glas voor 80% met gingerbeer
Voeg als laatste de bruine rum toe
Even roeren met een barlepel (niet shaken, dan gaan de mooie laagjes verloren) en garneer met een schijfje limoen

 

Sex on the beach
De ultieme zomercocktail is natuurlijk een Sex on the beach. Volgens de overlevering ontstaan in Florida tijdens Spring Break, ergens in de jaren tachtig. Tijdens deze populaire vakantieweek komen duizenden jongeren naar het strand om te feesten, dus vandaar die naam – bedacht door een jonge bartender die het drankje tijdens een cocktailwedstrijd creëerde met de toen net uitgebrachte peach schnapps.

Ingrediënten
20ml wodka
20ml perzik likeur
50ml ananassap
50ml cranberrysap

Bereiding
Vul een cocktailglas met ijs
Voeg de wodka en peach likeur toe
Hierna vul je je glas met sinaasappelsap tot het voor 90% gevuld is
Even roeren en daarna aftoppen met het cranberrysap, waardoor mooie laagjes ontstaan
Garneren met een sinaasappelpartje en een rood cocktailkersje



Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!