Eat2Gather route de Vin & Velo d'Amsterdam

Culinaire expeditie – Route de Vin et Velo d’Amsterdam 8 sept 24

Eat2Gather organiseert Route de Vin & Velo d’ Amsterdam


D
it voorjaar heeft Karien Olthof, eigenaar van culinair organisatiebureau Eat2Gather, het initiatief genomen om de Route de Vin & Velo d’Amsterdam te organiseren. Dit evenement is gericht op het samenbrengen van  bourgondische, actieve levensgenieters en ondernemers. Samen met vier wijnliefhebbende ondernemers uit Amsterdam organiseert Eat2Gather op zondag 8 september 2024 een fietstocht over de Amsterdamse grachten en door het rauwe, hippe en landelijke Amsterdam Noord.

Deze mooie fietstocht van ongeveer 15 km voert deelnemers langs vier verschillende ondernemingen: Eat2Gather, Chateau Amsterdam, Landmarkt en Bar Vindict. Deze bedrijven hebben elk hun eigen, unieke focus op wijn, variërend van een kookstudio tot een culinaire versmarkt, en van een wijnproducent tot een wijnbar. Wat hen bindt? Hun passie voor wijn en hun aandacht voor gasten die een goed glas wijn en het bourgondische leven kunnen waarderen.

Route de Vin & Velo ‘d Amsterdam: een voorproefje

Het startpunt van deze fietstocht is de kookstudio van Eat2Gather , gevestigd in een bijzonder Rijksmonument aan de Egelantiersgracht in de Jordaan. Hier kijk je aan de 8 meter lange bar uit over de stad, terwijl er een mimosa en een verfijnd culinair gerechtje geserveerd worden. Vervolgens fiets je via de schilderachtige Amsterdamse grachten naar de pont over het IJ om Chateau Amsterdam te bezoeken. Bij deze urban winery, de grootste van Europa, proef je twee soorten wijn en ga je genieten van een kleine bite. De route leidt vervolgens door het landelijke en groene Amsterdam Noord naar de culinaire versmarkt Landmarkt in Schellingwoude. Hier wordt een kaasplankje geserveerd, vergezeld van een mooi glas wijn. De tocht eindigt bij quality wijnbar Bar Vindict, waar je geniet van boeuf bourguignon en een glas smaakvolle rode wijn.

Smaakt dit naar meer? Lees hieronder meer over de betrokken ondernemers en bedrijven.

Eat2Gather
Eat2Gather is een culinair organisatiebureau, opgericht door Karien Olthof, dat al 17 jaar culinaire belevingen voor de zakelijke groepsmarkt organiseert. Daarnaast heeft Eat2Gather een eigen kookstudio en culinaire meetingruimtes in een historisch monument aan de Amsterdamse Egelantiers- & Prinsengracht. Eat2Gather staat voor het verbinden van mensen door middel van eten en organiseert culinaire events, teambuilding, workshops, wandelingen, diners en proeverijen.
Ondernemer: Karien Olthof www.Eat2Gather.nl

Chateau Amsterdam
Chateau Amsterdam, opgericht in 2017 door een vader, zoon en vrienden, is Europa’s grootste urban winery. Ze maken Nederlandse wijn van druiven uit heel Europa. Met meer dan 20 verschillende wijnen, waaronder bekroonde cuvées, en een groeiende focus op biologische productie, is Chateau Amsterdam te vinden in onder andere KLM business class en Albert Heijn. Hun locatie in Amsterdam Noord heeft een winkel, proeflokaal, restaurant en terras.
Ondernemer: Remy Harrewijn www.chateau.amsterdam

Landmarkt
Landmarkt is dé overdekte markt in Amsterdam met het allerbeste verse aanbod. De vakmensen van Landmarkt helpen je graag met advies en bieden altijd iets om te proeven. Ze maken hun producten zo veel mogelijk zelf, kiezen voor duurzaamheid boven keurmerken, kennen hun leveranciers persoonlijk en betalen hen een eerlijke prijs. In het restaurant koken de koks van Landmarkt met alles wat het seizoen te bieden heeft.
Directeur: Marien Meurs
www.landmarkt.nl

Wijnbar Vindict
Bij Wijnbar Vindict staat wijn centraal, met meer dan 60 wijnen per glas en 800 soorten per fles. Hoewel de focus op wijn ligt, wordt hier serieus gekookt en kun je genieten van een uitgebreid diner. Chefkok Samir Doueiri bereidt gerechten die de puurheid van het product benadrukken, met een Franse touch. Sinds de opening is Vindict trots op de vermelding op Star Wine List. De wijnkaart is als een gerijpte wijn die alsmaar beter wordt, en de bediening onder leiding van topsommelier Jan Jaap Altenburg geeft deskundig wijn-spijs advies.
Ondernemers: Samir Doueiri, Richard Dietz, Roderick Meijer en Jan Jaap Altenburg
www.wijnbarvindict.nlSchrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!