Culinaire expeditie – tips voor deze kerstvakantie!

Onze tip voor deze kersvakantie: trek er gezellig op uit met vrienden of familie of blijf lekker thuis om deze feestelijke lekkernijen te maken. Net waar je zin in hebt!

  1. Schaatsen op grote hoogte

Afgelopen zomer lag er nog een rolschaatsbaan op het dak van het Amsterdamse Ramada Apollo hotel, deze winter kun je er terecht voor bijvoorbeeld een potje ijshockey of curling. Het spectaculaire Rooftop Terrace van restaurant Floor17 heeft zowel in de zomer als in de winter een waanzinnig uitzicht over Amsterdam en wordt dit seizoen t/m 3 februari omgetoverd tot een waar winterparadijs. Haal je ijzers dus maar uit het vet, want schaatsen op 85 meter hoogte is weer eens heel iets anders! Natuurlijk is er volop warme chocolademelk en glühwein verkrijgbaar en mocht je echt trek krijgen na al je inspanningen, kun je in het restaurant genieten van heerlijke lokale producten en fantastische wijnen, uiteraard met hetzelfde uitzicht over de stad. Het  dakterras is overigens ook af te huren voor een kerst- of verjaardagsfeestje.

  1. Zelf kerstkransjes maken

Kerstkransjes mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens de kerstperiode! Je kunt ze gewoon kopen in de supermarkt, maar zelf maken is bijna net zo makkelijk, leuk en veel lekkerder! De decembermaand staat bij veel mensen in het teken van gezelligheid met de familie én lekker eten, dus maak er een combinatie van en bereid dit makkelijke recept samen met je kinderen, neefjes of nichtjes. Een perfecte besteding van een koude zondagmiddag in de kerstvakantie. Wij vonden hier een goed en tijdloos recept. De vraag is alleen: halen de kerstkransjes de boom? Of worden ze binnen no time opgesmikkeld?

  1. Betoverende Kerstmarkt in Amsterdam Oost

Nog even en het is Kerst, het feest van saamhorigheid. Ben je in de buurt van Amsterdam Oost en wil je alvast een voorproefje? Kom dan donderdag 20 december naar de Kerstmarkt in het Amstelkwartier. Dat is een markt vol duurzame en lokale producten, die leuk zijn om weg te geven als kerstcadeau of om jezelf mee te verwennen. Maak er een dagje uit van en proef de taartjes van Bettina Bakt, vers gerookte zalm van Jan Woord uit Urk, kruidenthee van Sean, tassen en vintage van Karla Keet en nog heel veel meer. Er zijn knapperende vuurtjes, het koor aan de Amstel zingt kerstliedjes en je blijft warm met een glaasje glühwein. En dat allemaal op een magische plek aan de Amstel, want speciaal voor deze editie heeft de gemeente het terrein naast tHUIS aan de AMSTEL opengesteld voor de markt, bij de voormalige Zuidergasfabriek.

  1. Bezoek het Amsterdam Light Festival

Amsterdam is een magische plek om te bezoeken, helemaal tijdens de feestdagen. Overal zie je feestelijke versiering en ruik je de geur van kerstbomen en oliebollen. De stad is extra sfeervol nu het Amsterdam Light Festival weer is begonnen. Dit unieke, jaarlijkse lichtkunstfestival in het historische centrum van Amsterdam moet je écht een keer hebben gezien. Beleef dit ‘open-licht-museum’ in stijl vanaf een boot, waarbij je langs of zelfs onder de meest fantastische lichtsculpturen en projecties vaart. Er zijn verschillende maatschappijen die tours aanbieden met heerlijke hapjes en drankjes aan boord. Betoverend!Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!