Kaneel

Wat is het? De gezonde en geurige specerij kaneel is eigenlijk de gedroogde binnenbast van de kaneelboom en wordt gebruikt voor zowel zoete als hartige gerechten. Je hoeft het maar te ruiken, en je denkt gelijk aan de herfst, warme appeltaart en gezelligheid. Er zijn verschillende varianten, zoals kassie. Die is sterk en pittig van smaak en komt oorspronkelijk uit Birma.

Tip! Kook kaneel niet te lang mee, want dan wordt de smaak bitter. Kaneel wordt regelmatig gebruikt in onze patisserie workshops.

w-EET-je dat kaneel komt van de binnenbast van de kaneelboom. Jonge scheuten worden geoogst, van de buitenbast ontdaan en gedroogd. Tijdens het drogen rolt de binnenbast zich vanzelf op en ontstaan de bekende stokjes.

Recept kaneel thee: Zet een kaneelstokje in een hete mok met groene of zwarte thee en aromatiseer je thee op een natuurlijke manier. Ziet er ook nog eens decoratief uit!



Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!