Korianderzaad

Wat is het? Koriander (ook wel bekend als cilantro of ketoembar) ken je waarschijnlijk uit de Aziatische en Mexicaanse keuken, maar deze plant uit de schermbloemenfamilie komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. De smaak is fris, maar wel overheersend – je houdt ervan of hebt er een hekel aan. Peterselie en koriander zijn overigens familie van elkaar. Soms is het verschil moeilijk te zien bij de verse kruiden, een kwestie van even ruiken of proeven dus.

Tip! Ben je fan van de Thaise keuken, gebruik dan eens korianderwortel in je curry of roerbakschotel.

w-EET-je: De smaak van korianderzaad is totaal anders dan de smaak van korianderblad. Ze worden dus ook voor hele andere gerechten gebruikt.

Recept: Voor een bijzonder twist aan je pepernoten, voeg je wat gemalen korianderzaad aan je specerijenmix . Het zaad is licht nootachtig, warm en kruidig. Een lekkere mix: 1 tl gemalen koriander zaad, 8 el kaneel, 2 el nootmuskaat, 2 el kruidnagel, 1 el gember, 2 tl foelie, 2 tl kardemom.



Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van boom.

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!

      Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van sleutel.