Eat2Gather gedroogde rode peper. recept pittige stamppot

Rode peper

De soort Capsicum Annuum (paprika, peper) levert verschillende soorten vruchten, van zoete paprika’s tot pittige Spaanse pepers. De smaak van Spaanse pepers kan qua scherpte variëren, afhankelijk van waar je de pepers koopt. De in Nederland gekweekte versie is bijvoorbeeld minder scherp dan die in Spanje. Ze doen het goed in vlees- en visgerechten, nasi, chili con carne en allerlei soorten sauzen. Gedroogde Spaanse pepers kunnen prima als vervanging voor verse worden gebruikt.

Tip! Je kunt gedroogde peper wel tientallen jaren bewaren. Tijdens het koken hydrateren ze weer en laten ze hun pittige smaak los in het gerecht.

w-EET-je dat alle soorten pepers groen zijn als ze aan de plant groeien? Ze worden door zon en warmte langzaam oranje en daarna rood.

Recept voor een pittige stamppot
Stamppot op  het menu? Voeg eens een gedroogd pepertje toe tijdens het kookproces van de groenten. Extra lekker als het koud is buiten. Hoe langer je de peper laat meekoken, hoe pittiger. Je kunt het dus zo heet maken als je maar wilt!Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!