Sushiworkshop

Sushi! Ondanks het feit dat je me er midden in de nacht voor wakker mag maken, maak ik het thuis eigenlijk nooit. Sushi maken vereist naast een tripje naar de visboer en de toko (sushi- ingrediënten staan nou eenmaal niet standaard in het keukenkastje) ook de nodige sushi- skills. Laat het de meeste van ons daar nou net aan ontbreken.. Wees niet bevreesd: deze maand neemt de Culinaire Expeditie je mee naar Amsterdam voor een workshop Sushi maken!

Het Sushi-restaurant, waar de workshop plaatsvindt, zit helemaal vol en terwijl de cursisten zichzelf een welkomstdrankje inschenken zoekt iedereen een plekje. Op de hoge tafels staan de bakjes met sushi- rijst al klaar, net als de stokjes en matjes om straks de sushi mee te rollen, mijn tafelgenoten en ik hebben er zin in!

Door het grote aantal cursisten zijn er maar liefst drie workshop begeleiders aanwezig die elk een deel van de groep voor hun rekening nemen. Op deze manier zijn alle instructies goed te volgen en blijft er voldoende ruimte over voor persoonlijke aandacht. De dame die ons deel van de groep wegwijs zal maken in de wereld van het sushi rollen is enthousiast en heeft er zichtbaar plezier in. Nadat we onze tafelgenoten een glaasje sake hebben ingeschonken kunnen we beginnen.

Tijdens de workshop deelt ze een hoop leuke weetjes over de ingrediënten en de verschillende soorten sushi.

‘Sake wordt van oudsher eigenlijk alleen warm geserveerd om te verbloemen dat deze bedorven is’

‘De sushi-handroll is ontstaan doordat sushi chefs tijdens het werk even snel wat wilde eten en dus in de hand een rol voor zichzelf rolde’

‘Doe vooral niet teveel rijst op de nori en houdt de vulling vast met twee vingers voordat je begint met rollen’

Zoals je bij een sushi workshop mag verwachten zijn de vis en de groenten super vers en krijgen we bij ieder nieuw type sushi, stap voor stap instructies hoe we deze moeten rollen. En voilà, een kind kan de was doen. Ik moet zeggen dat ik zelf verrast ben door het mooie resultaat, net echt! Ik denk dat ik maar snel een sushi dinertje inplan en mijn gasten thuis ga imponeren met mijn nieuwe skills.

Tijdens de workshop mag je het resultaat direct opeten, maar je krijgt ook een handig plastic bakje waarin je de sushi mee naar huis kan nemen. Had je tijdens de workshop zo’n honger dat je alles hebt opgegeten? Wees niet getreurd, na afloop mag je nog net zoveel sushi rollen als je zelf wil voor thuis of onderweg.

Conclusie:
Deze workshop is zowel leuk met z’n tweeën als met een grotere groep. Naast dat je veel informatie krijgt en steeds bezig blijft met sushi rollen is de sfeer heel ongedwongen en is er volop ruimte voor onderlinge gezelligheid. Je leert veel leuke sushi feitjes, maar ook genoeg vaardigheden om thuis vol vertrouwen aan de slag te gaan. Kortom ben je een sushi liefhebber dan is deze sushi workshop een echte aanrader.Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!