w-EET-je dat je van je kerstboom een heerlijk aperitiefje kunt maken?

Zin in een bijzonder aperitiefje tijdens de feestdagen? Van de naalden van de Douglasspar kun je een lekker drankje maken, dat nog het meest lijkt op natuurlijke Sprite. De boom is het gemakkelijkst te herkennen aan de geur van de naalden. Als je die tussen je vingers fijn wrijft, ruik je een frisse citroengeur. Strip de naalden van de takken, kook deze in water met suiker naar smaak en eventueel wat schijfjes citroen of appel. Zeef de vloeistof, laat afkoelen en je hebt een heerlijk fris drankje, dat je bijvoorbeeld kunt aanlengen met spa, ijsblokjes en een scheutje gin. Proost!

Let op! Voordat je gaat ‘eten uit de natuur’ is het verstandig om je te laten voorlichten door een echte wildplukgids. Doe bijvoorbeeld mee met 1 van onze wildplukwandelingen in Baarn. Meer info? Klik hier.

 

 



Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!