Eat2Gather wEETje waar goede voornemens vandaan komen?

w-EET-je waar goede voornemens vandaan komen?

Afvallen, meer sporten, meer tijd maken voor familie en vrienden, vaker culinair genieten. Goede voornemens. Grote kans dat jij ze ook hebt gemaakt voor het nieuwe jaar. Want een groot deel van de Nederlanders maakt goede voornemens. Maar waar komen deze goede voornemens eigenlijk vandaan?

Wist je dat de allereerste nieuwjaarsviering en goede voornemens al 4000 jaar geleden ontstonden bij de Babyloniërs in Irak? Maar wacht, zij vierden het pas in maart tijdens een lentefeest genaamd “akitu” om het zaaiseizoen in te luiden.
Tijdens deze festiviteiten kroonden ze een nieuwe koning, of bevestigden ze hun loyaliteit aan hun huidige leider met allerlei rituelen. Ze zwoeren ook trouw aan hun goden, waardoor ze een pact sloten om zichzelf te verbeteren in het komende jaar. Zo beloofden ze om hun schulden af te betalen en alles terug te geven wat ze hadden geleend. Ze dachten dat dit de goden gunstig zou stemmen en hen zou straffen als ze hun beloften niet nakwamen.
Later verplaatste Julius Caesar nieuwjaarsdag naar 1 januari om de Romeinse god Janus te eren. Op die dag vierden de Romeinen feest, deden ze offers en beloofden ze om zich te gedragen als modelburgers in het nieuwe jaar.

Wat zijn jouw goede voornemens? Meer culinair genieten met je medewerkers en team? Neem dan contact met ons op zodat we een culinaire beleving voor jullie kunnen organiseren eventueel op onze eigen locatie hartje Amsterdam.Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!