Eat2Gather wEETje waarom chocolade gezond voor je is?

w-EET-je waarom chocolade gezond is?

Dat chocolade wereldwijd een geliefde lekkernij is, dat weet iedereen wel. Maar wat je vooral WIL weten, is dat chocolade ook goed voor je kan zijn. Chocola heeft namelijk een aantal heel goede eigenschappen. Zo bevat chocolade antioxidanten en dat vindt je huid lekker. Ze beschermen je tegen uv-straling en daarmee dus ook tegen rimpels.

Ook bevat chocolade een aantal andere heel goede stoffen. Stoffen als serotonine en endorfine, die zorgen voor een gelukzalig gevoel. Endorfine heeft ook nog eens een pijnstillend effect en remt de adrenaline af. Zo minder ervaar je minder stress.

Diverse onderzoeken hebben tevens uitgewezen dat chocola ook goed zou zijn tegen hart- en vaatziekten. Het verlaagt je bloeddruk vanwege flavonoïden, stoffen die je in cacao vindt, en die helpen je bloedvaten te ontspannen en laten het bloed beter doorstromen. Minder kans dus op een hartaanval of andere hartkwalen.

We willen uiteraard geen extra’s kilo’s op ons geweten hebben. Alles met mate, dus helaas ook de chocola. Maar een workshop bonbons maken of een chocolade proeverij moet kunnen 🙂Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!