Eat2Gather w-EET-je waarom de cocktail Bellini zo heet?

w-EET-je waarom de cocktail Bellini zo heet?

Is er iets zomerser dan een Bellini? Deze zoete, bruisende cocktail is een échte klassieker en heerlijk verfrissend zodra de temperaturen oplopen. De naam verklapt het al: dit drankje is ‘uitgevonden’ in Italië – en wel door chef Giuseppe Cipriani (1900-1980) om precies te zijn. Hij is de oprichter van de beroemde Harry’s Bar in Venetië (en is tevens de geestelijk vader van het gerecht carpaccio). De roze/oranje kleur van het drankje deed hem denken aan de toga van een heilige op een schilderij van Giovanni Bellini. Daarom heeft Cipriani de cocktail naar deze kunstenaar vernoemd.

Wil je meer leren over cocktails maken? Boek dan een cocktailworkshop met je collega’s!



Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!