Eat2Gather weetje wat het Finse fenomeen Kalsarikannit betekent?

w-EET-je wat het het fenomeen ‘Kalsarikannit’ betekent?

Het Deense woord ‘hygge’ is bijna net zo lastig uit te leggen aan een buitenlander als het Nederlandse woord ‘gezelligheid’. Het gaat namelijk om een gevoel, dat je op van alles kunt toepassen. Het komt neer op het creëren van een fijne, warme sfeer, de tijd nemen om van kleine momenten te genieten, rustig aan te doen – helemaal in de winter.

Losjes gebaseerd op die knusse sfeer in huis komen de Finnen ook met een woord dat wél heel specifiek is. Het is een fenomeen dat veel Nederlanders tijdens de lockdown ongetwijfeld hebben omarmd. Maak kennis met kalsarikannit, oftewel: thuis in je ondergoed alcoholische drankjes drinken, zonder de intentie om nog naar buiten te gaan. Ja, daar is dus een woord voor. Het betekent letterlijk: dronken worden in je ondergoed. En nee, dat betekent niet dat je een sneue alcoholist bent, maar dat je geniet van de nodige ‘selfcare’. Mooie fles wijn ontkurken, kaarsen aan, lekkere comfy pyjama aan, op de bank ploffen en genieten maar.

PS: Heb jij nou ook behoefte aan een vleugje kalsarikannit in je leven? Boek dan onze online wijnproeverij! Kun je lekker vanaf de bank genieten van mooie wijnen, zonder dat je ervoor de deur uitmoet.Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!