w-EET-je welk Nederlands restaurant als eerste een Michelinster ontving?

w-EET-je welk Nederlands restaurant als eerste een Michelinster ontving?

De geschiedenis van de befaamde Michelingids gaat behoorlijk ver terug in de tijd. Al in 1900 begon de Franse bandenfabrikant Michelin met het uitgeven van gratis gidsen voor chauffeurs, om hen te wijzen op restaurants en hotels in Frankrijk. En dat niet alleen: de gids bevatte ook informatie over benzinestations, garages en toiletten. In 1926
verscheen de eerste gids met restaurants die één ster kregen, en in 1957 kwam er voor het eerst een editie voor de Benelux op de markt. Benieuwd welke Amsterdamse restaurants de eer hadden om in die gids te verschijnen? Dat waren in Amsterdam Dikker & Thijs aan de Prinsengracht en Excelsior in het Hotel de l’Europe. Verder kwamen er steeds meer restaurants in deze lijst, o.a. het jaar erna restaurant De Nederlanden in Vreeland, waar nu Wilco Berends de scepter zwaait.

En hoe leuk is het dat Wilco toevallig 5 maart 2021 voor ons via een livestream een online kookworkshop voor koken met sterrenchefs geeft, waar je je tot 27 feb nog voor kunt inschrijven. Meer info, klik hier.



Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!