Eat2Gather Culinaire Expeditie 5 bijzondere locaties voor een onvergetelijk diner

Culinaire Expeditie – 5 bijzondere locaties voor een onvergetelijk diner

Van een private dinner in een oude tramwagon tot een intiem diner op een onbewoond eiland: de locaties van deze bijzondere restaurants zijn net zo speciaal als de geserveerde gerechten. Voor de Culinaire Expeditie deze maand gingen we op zoek naar de lekkerste restaurants op bijzondere plekken. Ook geschikt voor groepen!

1. Culinair genieten op het hoogste niveau
De Nederlandse Meesterkok Angélique Schmeinck kookt als enige ter wereld met de hete lucht van een luchtballon. Dineren met je hoofd – letterlijk – in de wolken, terwijl je wordt betoverd door het uitzicht: hoe spectaculair is dat? Met een katrolsysteem worden de gerechten in speciaal ontwikkelde manden naar de nok van de ballon getakeld. Daar garen ze bij een temperatuur van circa 90 graden, vervolgens worden ze weer naar beneden getakeld en kunnen de passagiers op grote hoogte genieten van de culinaire hoogstandjes die deze topchef bereidt. Deze unieke beleving is een fantastische manier om een bijzondere mijlpaal of jubileum te vieren met je bedrijf of familie. Je zou denken dat het wat krap is, maar je zult versteld staan van de mogelijkheden. Er is voor grote gezelschappen zelfs een luchtballon voor wel 24 personen beschikbaar!

2. Beleef een avond op het mysterieuze Vuurtoreneiland
Je hebt vast wel eens gehoord van het mysterieuze Vuurtoreneiland, een ruig stukje natuur dichtbij de hoofdstad dat alleen per boot te bereiken is. Op dit eiland in het Markermeer vind je zeldzame flora, loslopende dieren en Amsterdam’s enige vuurtoren. Ook staat er een vervallen fort, waar je in de koudere maanden (vanaf oktober) kunt eten in het sfeervolle Winterrestaurant. Het is een intieme en bijzondere plek, compleet met haardvuur, dekens, kaarsen en alle ruimte voor een goed gesprek. De keuken is volledig houtgestookt, op het menu staan wintergroenten, stoofgerechten en vis die op ambachtelijke wijze worden bereid. Met een lantaarn en een warme jas kun je tussen de gangen door door het fort dwalen, plaatsnemen bij het kampvuur en luisteren naar het knapperende hout en het geluid van de stilte. Eten bij Vuurtoreneiland is geen gewone avond uit, maar een avontuurlijke, culinaire expeditie! Dat begint al bij het Lloyd hotel, waar je met het historische Ijveer XII naar het eiland vaart. Om het intieme karakter te behouden kun je hier tot slechts 8 personen reserveren en je moet zeker twee maanden van te voren boeken, maar dan ben je ook gegarandeerd van een onvergetelijke ervaring.

3. Eten in een nostalgische treinwagon
Wanneer je altijd al hebt gedroomd over een romantische treinreis in de sfeer van de Oriënt Express,
dan kun je in Tilburg dat nostalgische gevoel benaderen tijdens een diner in Eetbar de Wagon. Dit bijzondere restaurant bevindt zich in twee authentieke treinstellen uit 1930, tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. Op het menu staan heerlijke wijnen en mooie gerechten als gestoofde varkenswangetjes, tonijnsteak en botervis carpaccio. Eetbar de Wagon is ideaal voor de afsluiting van een meeting, een private dinner of een uitgebreide zakelijke borrel. Je kunt één treinstel apart afhuren (tot ca. 50 personen) of beide wagons reserveren als je met een groot gezelschap bent (tot ca. 90 personen).

4. Dineren in een oude garage (mét Porsche op de brug!)
Laat je niet misleiden door de naam: Hotel de Goudfazant is een restaurant, je kunt er niet logeren. Een hele avond uitgebreid tafelen en wijnen, dat kan hier zeker wél. Ze waren één van de eersten die de oversteek naar Amsterdam-Noord waagden en zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de Amsterdamse restaurantscène. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het goede, no nonsense eten, de schappelijke prijzen en de fantastische, industriële sfeer. De Goudfazant bevindt zich in een oude garage, waar nog een paar leuke relikwieën staan. Wat dacht je van een Porsche 911 op de autobrug? Cool! Hoewel de loods enorm is en je er met grote groepen terecht kunt, hangt er een fijne, gezellige buzz en neemt het vriendelijke personeel alle tijd voor je.

5. Het uitzendeiland van een oude TV-piraat
Lunchen of dineren op een voormalige helikopterplatform heeft natuurlijk al iets bijzonders, de originele nog werkende oranje landingslichten en hoge raampartijen maken het compleet. Het REM eiland, dat sinds een aantal jaar in de Amsterdamse Houthavens ligt, is een bijzondere plek: vroeger huisde hier een rebelse piratenzender die met TV Noordzee een groot publiek wist te bereiken. Het eiland werd uiteindelijk naar wal gehaald, waar het gebouw volledig werd gerenoveerd en alweer jaren een bijzondere horeca-beleving biedt. De inrichting van deze science-fiction achtige, stalen constructie is industrieel en wat sober, maar het fantastische uitzicht over Amsterdam en het heerlijke eten maken alles goed. Ook geschikt voor grotere gezelschappen.

Eat2Gather regelt het voor je!
Heb je iets te vieren en doe je dat graag onder het genot van een uitgebreid diner? Komt er een belangrijke zakelijke klant dineren en wil je je handen vrij houden? Of wil je een teambuilding sessie afsluiten met een gezellig etentje op een bijzondere plek? Dat regelen wij! Bij Eat2Gather bieden we verschillende mogelijkheden voor private dining, hoe groot je groep ook is. We werken met chefs en topchefs die een private dinner bij je thuis, op je bedrijf of op een andere locatie verzorgen. Vier gangen, zes gangen of zelfs twaalf: je kunt het zo uitgebreid maken als je maar wilt. Uiteraard kunnen wij ook voor een bijpassend wijnarrangement zorgen. Bel of mail ons voor een passend voorstel, we helpen je graag verder!



Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!