Eat2Gather Culinaire Expeditie tips 5x thuis uiteten

Culinaire Expeditie – 5x thuis uit eten

Dim de lichten, doe de kaarsen aan, dek de tafel met je mooiste servies en zet een sfeervol muziekje op. Nu de restaurants deze maand nog gesloten zijn, kun je je keuken, woonkamer of dakterras net zo goed omtoveren tot huiskamerrestaurant. Met deze tips maak je er een feest van!

Kies je lievelingskeuken en wissel af
We snappen maar al te goed dat je in deze rare tijden niet altijd zin hebt om dagelijks uitgebreid te koken. Af en toe takeaway? Niets mis mee, en bovendien ondersteun je daarmee de lokale horeca. Toch wordt koken een stuk leuker als je er een feestje van maakt. Kies bijvoorbeeld elke zaterdag voor een ander thema. Mexican streetfood bijvoorbeeld, een Aziatische avond, een uitgebreid zesgangen diner waarvoor jullie je mooi aankleden, noem maar op. Zo wordt thuis koken echt een stuk leuker.
PS Inspiratie nodig? Je vindt hier een overzicht van onze kookworkshops, met meer dan 20 verschillende thema’s.

Tover je woonkamer om tot sfeervolle Mexicaan, pizzeria of Franse bistr
Waar heb je vanavond zin in? Mexicaanse burrito’s, home made pizza’s of klassieke Franse gerechten? Zodra je weet wat je op tafel gaat zetten kun je aan de slag met het omtoveren van je woonkamer tot een kleurrijk Mexicaans restaurant, een romantische pizzeria of een Frans bistrootje. Wat je ook in gedachten hebt, je komt al een heel eind met de juiste accessoires. Zilveren kandelaars, wit tafellinnen en mooi bestek voor een sjieke sfeer; kleurrijke placemats, salsamuziek en cactussen in vrolijke bloempotjes voor de Caribische ambiance: wees creatief met wat je in huis hebt.

Haal je favoriete restaurant naar je eigen woonkamer
De persconferentie waarin Mark Rutte aankondigde dat de horeca hun deuren moest sluiten was nog maar koud afgelopen of er ontstonden al de meest vindingrijke initiatieven vanuit deze zwaar getroffen sector. Toprestaurants als Rijks en Breda waren in staat om razendsnel te schakelen en nodigen hun gasten uit om hun heerlijke gerechten thuis te ervaren. Compleet met serveerinstructies en sfeermakers zoals kaarsen en linnen servetten. Een mooie manier om te genieten van eten op sterrenniveau, maar dan aan je eigen keukentafel.

Bestel je delicatessen bij Super Market.
Geweldig initiatief om lokale ondernemers te ondersteuen: bij Super Market bestel je mooie, ambachtelijke producten die je normaliter alleen in de horeca vindt. Je kunt hier maaltijden van Amsterdamse restaurants bestellen, maar bijvoorbeeld ook van leveranciers die normaal gesproken aan festivals en evenementen leveren. Van borrelplankjes met kaas en worst tot verse pasta en mooie dim-sum pakketjes. Je kunt ook kiezen voor bijzondere koffie en thee of non-food producten zoals duurzame rietjes. Deze ‘marktplaats voor horeca, restaurants, producenten en consumenten heeft het allemaal.
Onze tip: bestel een Support Your Locals Box, met bijvoorbeeld Aziatische of Italiaanse specialiteiten.

Support de lokale horeca met een lekkernijenbox
Nog zo’n fantastisch idee om de horeca te ondersteunen: Support Your Locals roept mensen op om lokale producenten in de armen te sluiten en samen korte ketens op te bouwen. Overal in Nederland hebben producenten zich verenigd en bieden zij #supportyourlocals boxen aan. Met zo’n pakket kun jij heerlijk borrelen op je dakterras, speciaalbiertjes proeven in je achtertuin of een heerlijke maaltijd koken met bijvoorbeeld de geredde groenten van Instock. Woon je in Amsterdam? Denk dan eens aan de boodschappenbox met daarin producten van de Lindenhoff in Baambrugge, zuivel van melkboer MOMA en ambachtelijke worsten van Brandt & Levie. Allemaal duurzaam bezorgd door E-Bakkie!Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!