Laurier

Wat is het? Laurierblad is afkomstig van de laurierplant. Die kan wel 15 meter hoog worden en tiert welig in Mediterrane landen zoals Griekenland en Turkije. De gedroogde blaadjes kom je in ongeveer elk keukenkastje wel tegen, want het wordt veel gebruikt als smaakmaker in stoofvleesgerechten, marinades, soepen en sauzen.

Tip: Voeg eens wat laurierblad toe aan je badwater. Het heeft een spierontspannende werking.

w-EET-je: Laurier  stond in de Romeinse tijd bekend als symbool voor overwinning. Daar komt dan ook de term lauwerkrans vandaan, waarmee overwinnaars werden gekroond. Blader maar eens door de stripboeken van Asterix en Obelix: Julius Caesar wordt altijd met een lauwerkrans afgebeeld.

Recept laurierthee: Laurierblad is rijk aan kalium, magnesium en vitamine B6, B9 en C en is dus hartstikke gezond. Het kan ook heel goed als een thee worden gedronken. Laat 3 tot 4 bladeren in heet water trekken, en na 10 minuten heb je een mok heerlijke laurierthee. Eventueel zoeten met een beetje honing.

Laurier blaadjes worden vaak gebruikt door chefs in stoofgerechten en in de Franse keuken.



Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!