w-EET-je wat de herkomst van kaneel is?

Kaneel is echt zo’n specerij dat je associeert met de herfst. Heerlijk geurig en smakelijk in zoete en hartige gerechten of in een warm drankje. Een veelzijdige smaakmaker waar we dol op zijn. Je gebruikt het zelf vast ook vaak in de keuken. Maar w-EET-je wat de herkomst is van kaneel? Je leest het hier!

Het is gezond, het is lekker en het is super veelzijdig: bijna iedereen is dol op kaneel. We gebruiken het regelmatig in de keuken – zeker nu, want de geur associeren we van oudsher met het najaar.

Maar heb je je ooit al eens afgevraagd waar kaneelstokjes vandaan komen? Kaneel is eigenlijk de gedroogde en opgerolde binnenste bast van de kaneelboom, die groeit in Sri Lanka en op het eiland Sumatra in Indonesië. De dikke schaafsels vormen kaneelstokjes, de rest wordt vermalen tot poeder. Het is dus een stuk exotischer dan je zou denken!

Leuke tip! In de Arabische kookworkshops werken we veel met kaneel.



Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!