Eat2Gather Culinaire expeditie - samen eten maakt gelukkiger.

Culinaire expeditie – “op je gezondheid”

De mens is een sociaal dier. Samen met anderen eten helpt bij sociale binding. Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat een rijk sociaal leven zorgt voor meer gezondheid en geluk. Het draagt zelfs bij aan een langer leven. “Op je gezondheid” klinkt dan ineens een stuk logischer 🙂

Al sinds het begin van de jaartelling eten mensen aan tafel. In de middeleeuwen at men niet alleen uit dezelfde schalen, maar dronk men ook uit dezelfde beker of slurpten ze zelfs uit dezelfde kom soep. Vanaf de 19e eeuw wordt het eten aan tafel, met het gezin ook sterk gepromoot. Men ziet het nuttigen van de maaltijd als een deel van de opvoeding, waarbij goede tafelmanieren en sociale omgangsvormen worden bijgebracht. Later krijgt het samenzijn aan tafel een meer ongedwongen karakter. De maaltijd is vooral een moment van gezelligheid en genieten. Dat komt in de 20e eeuw helaas in het gedrang, als de tv zijn intrede doet. De eettafel wordt vanaf dat moment vaak vervangen door de schoot, zittend op de bank bij de tv.

Ook op kantoor werd de gezamenlijke lunch vanwege de werkdruk vaak geskipt door een snelle boterham achter de computer. Inmiddels ziet men gelukkig wel weer de voordelen van het gezamenlijk eten aan tafel, zowel thuis als op het werk.

Met elkaar aan tafel zitten heeft namelijk nog meer voordelen. Het is een ideaal moment om rustig bij te praten met je collega’s. Het zorgt daarmee niet alleen voor een goed gesprek, maar ook voor ontspanning. Samen lunchen of tafelen zorgt voor een betere samenwerking en betere teamprestaties.

Dat samen eten gelukkiger maakt wisten wij natuurlijk allang. Eat2Gather brengt al heel veel jaren mensen bijeen door middel van eten. Diners, proeverijen of kookworkshops, we organiseren vele activiteiten om met elkaar te genieten van eten. Hoe kunnen we jou team gelukkiger maken?Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!