Eat2Gather W-EET-JE Tips voor outdoor cooking en barbecue

w-EET-je tips voor outdoor cooking en barbecueën.

Outdoor cooking is niet voor iedereen weggelegd maar met een aantal handige tips kom je al een heel eind. Wist je bijvoorbeeld dat je beter zout kunt toevoegen na het grillen van vlees in plaats van vooraf? Hoe voorkom je dat te gare vis door de gril heen valt? Moet je wel of niet olie op de grill doen voordat je gaat beginnen? Lees hieronder onze tips.

Handige tips voor outdoor cooking!

 • Zet vlees en vis van te voren al in de marinade.
 • Zorg dat de grill goed heet is.
 • Bestrijk de grill niet met olie want dan gaat de grill enorm roken.
 • Gebruik voor het omkeren van het vlees een barbecue tang. Prik niet met een vork in het vlees want dan lopen de sappen uit het vlees en wordt het gerecht heel droog.
 • Maak niet teveel van een gerecht klaar het is juist gezellig om regelmatig iets te kunnen grillen of roosteren en dat eerst met een bepaald bijgerecht op te eten. Daarna kun je rustig weer een volgend gerecht gaan bereiden. Op deze manier heb je een avondvullend programma.
 • Voeg zout altijd pas toe na het grillen. Zout onttrekt namelijk vocht aan een gerecht waardoor het droog en taai wordt. Bovendien krijgt het dan ook geen mooi korstje.
 • Bestrijk alle te grillen gerechten met olie. Op die manier kleeft het niet aan het rooster en blijft het gerecht lekker sappig.
 • Te gare vis valt snel uit elkaar op de grill. Om dit te voorkomen gebruik je vis die stevig is en moet je de vis niet te gaar laten worden. Je kunt de vis op het vel grillen maar ook op een stukje aluminiumfolie op de grill leggen. Je krijgt dan alleen geen grillstrepen.
 • Een andere optie is om gefileerde vis “en papilotte” te bereiden. Leg een stuk aluminiumfolie op het aanrecht. Verdeel de groenten erover en leg de vis erop en eventueel kruiden. Bestrooi met zout en peper en vouw het pakketje goed dicht. Na ongeveer 8 minuten is de vis gaar. Pas op met openmaken want de stoom die uit het pakketje komt is heet.

Wil jij nog meer leren over barbecueën of outdoor cooking? Boek dan een keer keukens bouwen in het bos & koken met je collega’s of een barbecue workshop.Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

  Schrijf je in voor onze
  culinaire, maandelijkse,
  gratis nieuwsbrief!