Wildpluk thee
Met deze blend van onder andere dropplanten, vlierblessen en dennennaalden waan je je even helemaal uit je dagelijkse bezigheden. Deze heerlijke aardse melange roept de gedachten aan het bos op. De ge...
06 februari, 2024 SmaakmakersSmaakmakers zijn zakjes met kruiden of specerijen die Eat2Gather uitdeelt aan deelnemers van onze culinaire belevingen. Zo ontvang je misschien wasabinootjes als je een Japanse sushiworkshop gaat doen of Mokkaboontjes wanneer je een barista- of bonbonworkshop gaat doen. Op deze pagina kun je meer lezen over deze specifieke specerijen en delen we met jou een leuk wEETje en een recept per Smaakmaker.
Met deze blend van onder andere dropplanten, vlierblessen en dennennaalden waan je je even helemaal uit je dagelijkse bezigheden. Deze heerlijke aardse melange roept de gedachten aan het bos op. De ge...
06 februari, 2024 SmaakmakersWat is het? Ook komijn behoort tot de schermbloemenfamilie, en komt oorspronkelijk uit de regionen rond Iran, Syrië en Turkije. De blaadjes van de plant lijken op venkel, de bloemen zijn wit of lila, ...
10 februari, 2023 SmaakmakersWat is het? De zaden en vruchten van anijs en steranijs worden veel in de Aziatische keuken gebruikt, bijvoorbeeld in dranken, thee, sauzen en marinades. Er is echter wel een verschil tussen die twee:...
10 februari, 2023 SmaakmakersWat is kruidnagel? Kruidnagels zijn de gedroogde, bijna volgroeide bloemknoppen van de kruidnagelboom. Het heeft een sterk kruidige geur en smaak, en is vrij snel overheersend – maar wel een geweldige...
10 februari, 2023 SmaakmakersBorrelnootjes, we kennen ze allemaal. Maar waar komen ze nou eigenlijk vandaan? De geschiedenis van borrelnoten begint in Indonesië. Ketjang Pedis (pinda’s met een kruidenjasje) is daar van oudsher ee...
09 februari, 2023 SmaakmakersWat is het? Jasmijnthee is de combinatie van theebladeren met jasmijnbloesems-, of knoppen. Het wordt zowel in zwarte, witte en groene thee vermengd, maar groene thee met jasmijn is veruit het populai...
09 februari, 2023 SmaakmakersWat is het? De gezonde en geurige specerij kaneel is eigenlijk de gedroogde binnenbast van de kaneelboom en wordt gebruikt voor zowel zoete als hartige gerechten. Je hoeft het maar te ruiken, en je de...
09 februari, 2023 SmaakmakersWat is het? Koriander (ook wel bekend als cilantro of ketoembar) ken je waarschijnlijk uit de Aziatische en Mexicaanse keuken, maar deze plant uit de schermbloemenfamilie komt oorspronkelijk uit het M...
09 februari, 2023 SmaakmakersWat is het? Laurierblad is afkomstig van de laurierplant. Die kan wel 15 meter hoog worden en tiert welig in Mediterrane landen zoals Griekenland en Turkije. De gedroogde blaadjes kom je in ongeveer e...
09 februari, 2023 SmaakmakersWasabinootjes zijn pinda’s met een knapperig, naar wasabi smakend jasje. Wasabi komt oorspronkelijk uit Japan en wordt gemaakt van de wortelstam van de asabia japonica-wortel. Echte wasabi is duur en ...
07 februari, 2023 SmaakmakersWat is het? Deze aromatische paarse plant is afkomstig uit de Lipbloemenfamilie en kom je veel in Zuid-Europa tegen. De kleine bloemetjes zijn een grote favoriet onder bijen, hommels en vlinders, maar...
02 februari, 2023 SmaakmakersDe soort Capsicum Annuum (paprika, peper) levert verschillende soorten vruchten, van zoete paprika’s tot pittige Spaanse pepers. De smaak van Spaanse pepers kan qua scherpte variëren, afhankelijk van ...
02 februari, 2023 SmaakmakersMokkaboontjes, wie kent ze niet. Heerlijke pure chocolade in de vorm van een koffieboontje. Maar wat is mokka en waar komt het vandaan? Mokka is een type eerste kwaliteit koffieboon, vernoemd naar de ...
09 januari, 2023 Smaakmakers