Spices

Smaakmakers

Smaakmakers

Smaakmakers zijn zakjes met kruiden of specerijen die Eat2Gather uitdeelt aan deelnemers van onze culinaire belevingen. Zo ontvang je misschien wasabinootjes als je een Japanse sushiworkshop gaat doen of Mokkaboontjes wanneer je een barista- of bonbonworkshop gaat doen. Op deze pagina kun je meer lezen over deze specifieke specerijen en delen we met jou een leuk wEETje en een recept per Smaakmaker.

Alle smaakmakers

  • Met deze blend van onder andere dropplanten, vlierblessen en dennennaalden waan je je even helemaal uit je dagelijkse bezigheden. Deze heerlijke aardse melange roept de gedachten aan het bos op. De ge...

  • Wat is het? Ook komijn behoort tot de schermbloemenfamilie, en komt oorspronkelijk uit de regionen rond Iran, Syrië en Turkije. De blaadjes van de plant lijken op venkel, de bloemen zijn wit of lila, ...

  • Wat is het? De zaden en vruchten van anijs en steranijs worden veel in de Aziatische keuken gebruikt, bijvoorbeeld in dranken, thee, sauzen en marinades. Er is echter wel een verschil tussen die twee:...

  • Wat is kruidnagel? Kruidnagels zijn de gedroogde, bijna volgroeide bloemknoppen van de kruidnagelboom. Het heeft een sterk kruidige geur en smaak, en is vrij snel overheersend – maar wel een geweldige...

  • Borrelnootjes, we kennen ze allemaal. Maar waar komen ze nou eigenlijk vandaan? De geschiedenis van borrelnoten begint in Indonesië. Ketjang Pedis (pinda’s met een kruidenjasje) is daar van oudsher ee...

  • Wat is het? Jasmijnthee is de combinatie van theebladeren met jasmijnbloesems-, of knoppen. Het wordt zowel in zwarte, witte en groene thee vermengd, maar groene thee met jasmijn is veruit het populai...

  • Wat is het? De gezonde en geurige specerij kaneel is eigenlijk de gedroogde binnenbast van de kaneelboom en wordt gebruikt voor zowel zoete als hartige gerechten. Je hoeft het maar te ruiken, en je de...

  • Wat is het? Koriander (ook wel bekend als cilantro of ketoembar) ken je waarschijnlijk uit de Aziatische en Mexicaanse keuken, maar deze plant uit de schermbloemenfamilie komt oorspronkelijk uit het M...

  • Wat is het? Laurierblad is afkomstig van de laurierplant. Die kan wel 15 meter hoog worden en tiert welig in Mediterrane landen zoals Griekenland en Turkije. De gedroogde blaadjes kom je in ongeveer e...

  • Wasabinootjes zijn pinda’s met een knapperig, naar wasabi smakend jasje. Wasabi komt oorspronkelijk uit Japan en wordt gemaakt van de wortelstam van de asabia japonica-wortel. Echte wasabi is duur en ...

  • Wat is het? Deze aromatische paarse plant is afkomstig uit de Lipbloemenfamilie en kom je veel in Zuid-Europa tegen. De kleine bloemetjes zijn een grote favoriet onder bijen, hommels en vlinders, maar...

  • De soort Capsicum Annuum (paprika, peper) levert verschillende soorten vruchten, van zoete paprika’s tot pittige Spaanse pepers. De smaak van Spaanse pepers kan qua scherpte variëren, afhankelijk van ...

  • Mokkaboontjes, wie kent ze niet. Heerlijke pure chocolade in de vorm van een koffieboontje. Maar wat is mokka en waar komt het vandaan? Mokka is een type eerste kwaliteit koffieboon, vernoemd naar de ...

Schrijf je in voor onze
culinaire, maandelijkse,
gratis nieuwsbrief!

    Schrijf je in voor onze
    culinaire, maandelijkse,
    gratis nieuwsbrief!